Ucigașul româncei din Italia, aruncată într-o prăpastie în 2015, condamnat doar la 15 ani de închisoare. Cum a fost posibil

Ucigașul româncei din Italia, aruncată într-o prăpastie în 2015, condamnat doar la 15 ani de închisoare. Cum a fost posibil
Publicat: 18/01/2023, 15:48

Ruxandra Vesco, o româncă stabilită în Italia, care a dispărut în 2015, a fost descoperită moartă într-o râpă din Monte Pellegrino, în sudul Italiei, în anul 2021. Criminalul, un pescar de 48 de ani și-a recunoscut atunci fapta din cauza remușcării, însă pe parcus s-a răzgândit. Iată despre ce e vorba.

Prima secție a Curții de Assis din Palermo l-a condamnat la 15 ani de închisoare pe Damiano Torrente, un pescar din regiunea Marche, Italia, după ce a recunoscut că a omorât-o prin ștrangulare pe românca de doar 33 de ani, apoi a băgat-o în sac și a aruncat-o într-o prăpastie.

Crima a avut loc în 2015.

Pescarului i s-a micșorat pedeapsa cu 10 ani, astfel, în loc de 25 de ani de închisoare, va sta doar 15.

Făptașul este apărat de avocatul Alessandro Musso care, în cadrul procesului care a avut loc în fața Curții prezidate de Sergio Gulotta, a evidențiat în repetate rânduri că, după cum a reieșit și dintr-un raport de expertiză, Torrente ar avea o personalitate „narcisică”, care presupune ca el să-și facă propriile povești ascultate de alții.

Sursă Foto – StiriDiaspora

Pescarul pe nume Torrente a fost cel care, în urmă cu doi ani, a indicat locul în care au fost găsite oasele femeii, puse într-un sac și aruncate lângă o stâncă din Monte Pellegrino.

Tot el, într-o poveste macabră plină de detalii, a spus că a strangulat-o cu o frânghie, dar apoi și-a contrazis de mai multe ori propria versiune.

„Nu am fost eu”, a spus pescarul la cel de-al doilea interogatoriu, după ce a mărturisit și după ce rămășițele au fost găsite cinci ani mai târziu.

Carabinierii și pompierii au recuperat în august 2020 un craniu, câteva oase, resturi de haine și o proteză, iar Ruxandra purta una la picior.

Ancheta carabinierilor a scos la iveală o poveste de degradare în Palermo, între prostituție, uzurpări, droguri.

„Nu am cunoscut-o niciodată pe Ruxandra Vesco, îi știam povestea, i-am spus povestea, am fost atât de prost încât am relatat ce mi s-a spus. Mi s-a spus și mi s-a indicat ca loc, am fost atât de prost încât am spus asta”, a spus în cele din urmă pescarul.

Cum a găsit avocatul soluția micșorării pedepsei criminalului

În ciuda cererii de pedeapsă de 25 de ani, avocatul Alessandro Musso a obținut circumstanțe atenuante pentru clientul său, dar acum va face apel pentru a susține în continuare că bărbatul avea cunoștință doar de locul unde a fost ascuns cadavrul.

Potrivit apărării, dacă Damiano Torrente a recunoscut crima, ar fi făcut-o doar din cauza unei personalități narcisiste, care, după cum reiese dintr-un raport de expertiză, l-ar face să se laude și să se demaște chiar și pentru fapte pe care nu le-a comis niciodată.

 „Mă mustră conştiinţa, în octombrie 2015 am ucis o femeie”, ar fi declarat el în anul 2020, la rugămintea preotului căruia i s-a confesat.

”Am băgat-o în doi saci”

Torrente și Ruxandra s-au cunoscut acum 6 ani în Addaura.

Sursă Foto – StiriDiaspora

„Era o persoană fără adăpost pentru că familia ei o dăduse afară din casă. Între noi s-a născut o relație sentimentală și sexuală”, a explicat pescarul la un moment dat.

Italianul, căsătorit tot cu o româncă, a găzduit-o pe Ruxandra în locuința sa în perioada în care soția lui era în România.

Apoi, Torrente s-a temut că prezența femeii i-ar putea pune în pericol relația cu soția, așa că a pus la cale un plan diabolic.

„Mi-am pierdut mințile, am luat o frânghie, pentru că sunt pescar, i-am pus-o în jurul gâtului și am tras foarte tare, vreo 6 minute până când a murit.

Avea gâtul umflat. Apoi am pus-o în doi saci de grădinărit, unul pe cap și unul pe picioare, apoi am urcat-o în portbajul mașinii mele, unde i-am pus geanta și telefonul mobil”, a mărturisit bărbatul în fața anchetatorilor atunci când le-a indicat locul în care se afla cadavrul Ruxandrei.

Sursă Foto – StiriDiaspora

„Am scos-o din mașină, am târât-o și am aruncat-o în prăpastie”, a mai recunoscut pescarul, potrivit Palermotodayit.

Înfiată, dispărută și dată uitării

Ruxandra a fost născută în București, România, dar a fost înfiată de o familie italiană la vârsta de 9 ani.

Fata a primit cetățenia țării și trăia la Alcamo, o localitate din provincia Trapani. Românca a dispărut în 2015, la vârsta de 33 de ani.

La un moment dat, publicațiile din Italia au scris că românca ar fi înșelat cu sume considerabile de bani mai multe persoane.

Conform sursei citate, pe Facebook a fost creată şi o pagină, „Truffatrice ad Alcamo”, unde era menționat că Ruxandra Vesco, cunoscută şi sub numele de Alexandra, ar fi înşelat cu sume importante de bani mai multe persoane.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”