Ucigașul studentei japoneze are un văr închis pe viață pentru trei crime comise într-o singură noapte

Ucigașul studentei japoneze are un văr închis pe viață pentru trei crime comise într-o singură noapte
Publicat: 29/08/2012, 18:23
Actualizat: 01/02/2019, 11:52

Nicolae Vlad, tânărul din Balotești arestat pentru uciderea studentei japoneze la marginea unei păduri din Corbeanca, are un văr condamnat pe viață pentru trei infracțiuni de omor pe care le-a comis, într-o sigură noapte, ajutat de doi complici dintr-o altă comună, potrivit unor surse judiciare.

În rândul celor care îl cunosc, tânărul zis Comisaru’ era perceput drept o persoană liniștită, timidă și foarte amabilă, chiar dacă se știa faptul că acesta trăiește de pe urma unor mici furtișaguri, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Drept urmare, arestarea lui pentru uciderea tinerei venită în România pentru a preda japoneză la o școală din Craiova i-a uimit pe toți cunoscuții lui din Balotești.

Potrivit acelorași surse, Nicolae Vlad a fost caracterizat drept un om introvertit, care, în ciuda aparențelor, nu avea curaj să abordeze o fată. Așa se explică, spun anchetatorii, faptul că ataca femei bătrâne, lipsite de apărare, pe care le viola și le tâlhărea. Sursele citate presupun că uciderea tinerei japoneze s-ar putea traduce ca o „răzbunare a bărbatului îndreptată împotriva femeii pe care nu poate să o cucerească”, în condițiile în care suspectul nu fusese văzut, niciodată, cu vreo iubită.

Nicolae Vlad provine dintr-o familie numeroasă, cu șapte copii. Dintotdeauna, membrii acestei familii, care fac parte dintr-un clan cunoscut sub numele de „Mielu”, și-au asigurat existența de pe urma furturilor, conform acelorași surse.

Cu mai bine de 20 de ani în urmă, când Nicolae Vlad era mic, unul dintre verii săi, cunoscut sub numele de Șampi, a îngrozit Baloteștiul după ce, într-o singură noapte, a comis trei crime. Potrivit surselor citate, acesta obișnuia să spargă locuințe împreună cu doi tineri din localitatea Vizurești. Într-o noapte, în timp ce furau dintr-o locuință, proprietarul s-a trezit, iar Șampi și complicii lui l-au omorât pe loc. Ulterior, cei trei bărbați au intrat în alte două case, însă, de fiecare dată, au trezit proprietarii și s-au dat de gol. Speriați că puteau fi dați pe mâna Poliției, cei trei bărbați au ucis și celelalte două persoane care i-au prins în fapt.

După ce Șampi s-a dus la închisoare, Nicolae Vlad și rudele sale au continuat să fure. Unul dintre modurile de operare preferate de aceștia era să-i tâlhărească pe șoferii cate tranzitau DN 1. Copiii se urcau pe pasarelele care travesează șoseaua și aruncau cu pietricele în parbrizele mașinilor care treceau pe dedesubt. În momentul în care conducătorii auto opreau ca să vadă ce s-a întâmplat, erau atacați de rudele mai mari ale puștilor, care îi tâlhăreau în numai câteva zeci de secunde.

Atunci când nu era la furat, Nicolae Vlad își făcea veacul, spun anchetatorii, în jurul casei și prin sălile de jocuri de noroc din comună. El mai mergea și în zona Aeroportului „Henri Coandă”, unde unul dintre frații săi era hamal.

În aeroport, Vlad a învățat câteva cuvinte uzuale din limba engleză, care să-l ajute în încercările de a găsi străini cărora să le care bagajele până la taxi, pentru un euro, un dolar sau o liră sterlină. Așa se presupune că a acostat-o și pe tânăra japoneză Yurika Masumo, în vârstă de 20 de ani, pe care a ucis-o la marginea unei păduri din Corbeanca, la jumătatea lunii august.

Valeriu Surduleac, șef serviciu al Poliției de Transporturi Aeriene, care asigură paza și în aeroportul din Otopeni, a declarat, pentru Ziarul Financiar, că suspectul în cazul morții tinerei japoneze venea în aeroport încă din 2002, unde primea mâncare de la alți taximetriști. Potrivit unor taximetriști de la aeroport, suspectul era „combinator”, adică negocia un preț cu clientul acostat și îl trimitea către un taximetrist.

„Îl vedeam mai demult pe aici la cerșit, la împins cărucioare, chiar știu că i se făcuse și dosar de furt”, a spus depre Nicolae Vlad, tot pentru Ziarul Financiar, un alt polițist din aeroport.

Nicolae Vlad este suspect în alte șase dosare – un viol, soldat cu uciderea victimei, alte patru violuri, tâlhării și violări de domiciliu – , motiv pentru care procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție au extins cercetările, miercuri, în cazul său.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului