Ultimele clipe din viața polițistului Gheorghe Ionescu. Ce s-a întâmplat în această dimineață

Ultimele clipe din viața polițistului Gheorghe Ionescu. Ce s-a întâmplat în această dimineață
Publicat: 21/08/2015, 14:33

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Spitalului Clinic de Urgență București, pacientul Gheorghe Ionescu a fost internat în 2 august în stare extrem de gravă.

„Încă de la internare, pacientul Gheorghe Ionescu a prezentat o stare extrem de gravă, necesitand măsuri terapeutice avansate de terapie intensivă și intervenții chirurgicale. Cu toate aceste măsuri și în ciuda eforturilor depuse, starea pacientului s-a menținut în continuare gravă și în dimineața zilei 21august s-a instalat stopul cardiac sub ventilație mecanică”, mai spune spitalul în comunicatul de presă.

După ce pacientul a intrat în stop au fost instituite masurile de resuscitare cardio-pulmonară, „care, din pacate, nu au fost urmate de un răspuns favorabil, decesul pacientului fiind înregistrat la ora 7.00”, a precizat sursa citată.

Polițistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a decedat vineri dimineață, după aproape trei sătămâni în care a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a fost accidentat grav de un om de afaceri turc aflat la volan.

Gheorghe Ionescu va fi înmormântat, duminică, probabil în jurul orei 13.00, la Cimitirul Ghencea 2 Militar, cu onoruri militare, a precizat liderul Sidicatului Național al Agenților de Poliție, Iulian Surugiu. El a mai spus că trupul neînsuflețit al polițistului va fi dus de sâmbătă seară la capela cimitirului.

Agentul șef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofițerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliție post-mortem, prin ordin al viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Ministerul va organiza funeraliile militare și va sprijini familia cu tot ce este necesar, a anunțat MAI.

Ministrul Gabriel Oprea și întreaga conducere a instituției vor participa duminică la ceremonialul religios de înmormântare a subinspectorului post-mortem Gheorghe Ionescu.

Totodată, Oprea a propus, vineri, președintelui Klaus Iohannis acordarea Ordinului Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler polițistului Gheorghe Ionescu.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu avea 44 ani și lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Soția sa va fi angajată la Ministerul Afacerilor Interne și va primi un ajutor de 20.000 de euro, conform legislației.

Soția lui Ionescu a început săptămâna aceasta o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să își transfere soțul la o clinică din Israel. Aceasta a anunțat marți, după ce și-a vizitat soțul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă și având nevoie de o intervenție chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat joi, după ce, împreună cu ministrul de Interne, l-a vizitat la Spitalul Floreasca pe polițistul Gheorghe Ionescu, că acesta este în stare critică și acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri și un avion.

Potrivit medicilor, polițistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple și edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale și fractură sternală, contuzie pulmonară stângă și hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică și multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subțire, contuzie renală stângă și hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenții chirurgicale, fiindu-i montat și un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia polițistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat și l-a lovit. Polițistul a fost târât pe capotă pe o distanță aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri. Polițiștii au stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie și mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul București.

În urma decesului lui Gheorghe Ionescu, atas va fi acuzat de omor calificat, riscând o pedeapsă de 15 – 25 de ani de închisoare sau detențiune pe viață, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire