Un ambulanțier de la SAJ Bihor, protest la Ministerul Sănătății: Concursul pentru ocuparea posturilor de directori, fraudat! Șefii se plimbă cu mașina de serviciu la „crâșme și femei”

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
Un ambulanțier de la SAJ Bihor, protest la Ministerul Sănătății: Concursul pentru ocuparea posturilor de directori, fraudat! Șefii se plimbă cu mașina de serviciu la „crâșme și femei”
Un ambulanțier de la SAJ Bihor, protest la Ministerul Sănătății: Concursul pentru ocuparea posturilor de directori, fraudat! Șefii se plimbă cu mașina de serviciu la „crâșme și femei” / Sursă FOTO: ebihoreanul.ro

Un ambulalanțier de la SAJ Bihor a protestat la Ministerul Sănătății. Adrian Marcon a susținut singur o manifestație care a avut loc miercuri, 24 martie.

Ambulanțierul de la SAJ Bihor a vrut să informeze actuala conducere guvernamentală despre ceea ce se întâmplă în cadrul instituției unde lucrează. Acesta a fost primit de un secretar de stat. După o discuție care a durat aproximativ o oră, secretarul i-a promis că la Oradea va fi trimis Corpul de Control al Ministerului. De asemenea, va fi solicitat un control al Curții de Conturi la SAj Bihor în vederea evaluării legalității în ceea ce privește achizițiile.

Un ambulanțier de la SAJ Bihor, sigur la un protest de la Ministerul Sănătății

„Mi-am luat concediu o săptămână special ca să pot veni la Minister. Am vrut să aduc la cunoştinţa actualei conduceri a Ministerului ilegalităţile pe care le fac de ani de zile cei din conducerea SAJ Bihor şi pentru care nu s-a luat nicio măsură, dovadă fiind că persoanele care le-au comis sunt în continuare pe funcţii”, a declarat Adrian Marcon pentru ebihoreanul.ro.

Ambulanțierul a protestat la Ministerul Sănătății începând cu ora 08:30. După aproximativ o oră, a fost invitat la o discuție de către secretarul de stat Monica Althamer.

Adrian Marcon l-a informat pe secretarul de stat în legătură cu mai multe ilegalități care se petrec la SAJ Bihor.

„S-a fraudat concursul pentru ocuparea posturilor de directori”

„I-am spus doamnei Althamer cum s-a fraudat concursul pentru ocuparea posturilor de directori, cum a ajuns dl Adrian Stângă (n.r. – fost consilier local PSD) director tehnic al SAJ Bihor şi dl. Liviu Sabău Popa (n.r. – fost consilier local PSD şi fost consilier al fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog) director economic, fără să îndeplinească condiţiile legale, la început prin numiri, în 2015, apoi printr-un concurs fraudat în 2019”, a declarat ambulanţierul.

De asemenea, Adrian Marcon i-a expus Minicăi Althamer și concluziile unui raport realizat de Camerei de Conturi Bihor. În documentul realizat în 2019 se confirmă faptul că „atât Liviu Sabău Popa ocupa nelegal funcţia (neavând vechimea legală pentru a fi admis la concurs), cât şi Adrian Stângă (fiind absolvent al unei facultăţi de energetică, deşi răspunde de parcul auto al SAJ Bihor), auditorii stabilind drept prejudiciu salariile încasate de cei doi până atunci, însumate la 350.000 lei”, potrivit sursei citate.

La SAJ Bihor se cumpără servicii la „prețuri exorbitante”, dar lucrările sunt „de mântuială”

Totodată, ambulanțierul i-a prezentat secretarului de stat și alte documente emise de Curtea de Conturi Bihor. În acestea se atestă că SAJ Bihor a achiziţionat nelegal servicii de telefonie de la o firmă unde Sabău Popa fusese angajat anterior. Achiziția s-a făcut fără licitație, deși conform legii, trebuia făcut acest lucru în mod obligatoriu.

„În continuare se fac abuzuri. Dl Stângă este în comisiile de achiziţii şi SAJ achiziţionează prin încredinţări directe servicii pentru repararea autospecialelor, la preţuri exorbitante, dar cu lucrări făcute de mântuială. Dl Sabău Popa nu respectă programul de lucru, nu prea vine la muncă, dar umblă cu maşina de serviciu şi cu şoferul de colo-colo, pe la crâşme şi pe la femei. Cam ăsta-i rolul lui în instituţie”, a mai susținut Adrian Marcon.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Pașaportul de vaccinare a fost folosit și în urmă cu 100 de ani. Țara care...
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
STUDIU. Există o legătură între vaccinul AstraZeneca și apariția cheagurilor de sânge. Concluziile cercetătorilor, „extrem...
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Lidl le are în sute de magazine pentru români: produsele la preț mic care nu...
Un fotomodel a mâncat un covrig. Ce a urmat e terifiant, iar medicii au rămas...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide