Un ambulanțier de la SAJ Bihor, protest la Ministerul Sănătății: Concursul pentru ocuparea posturilor de directori, fraudat! Șefii se plimbă cu mașina de serviciu la „crâșme și femei”

Un ambulanțier de la SAJ Bihor, protest la Ministerul Sănătății: Concursul pentru ocuparea posturilor de directori, fraudat! Șefii se plimbă cu mașina de serviciu la „crâșme și femei”
Un ambulanțier de la SAJ Bihor, protest la Ministerul Sănătății: Concursul pentru ocuparea posturilor de directori, fraudat! Șefii se plimbă cu mașina de serviciu la „crâșme și femei” / Sursă FOTO: ebihoreanul.ro
Publicat: 24/03/2021, 18:26

Un ambulalanțier de la SAJ Bihor a protestat la Ministerul Sănătății. Adrian Marcon a susținut singur o manifestație care a avut loc miercuri, 24 martie.

Ambulanțierul de la SAJ Bihor a vrut să informeze actuala conducere guvernamentală despre ceea ce se întâmplă în cadrul instituției unde lucrează. Acesta a fost primit de un secretar de stat. După o discuție care a durat aproximativ o oră, secretarul i-a promis că la Oradea va fi trimis Corpul de Control al Ministerului. De asemenea, va fi solicitat un control al Curții de Conturi la SAj Bihor în vederea evaluării legalității în ceea ce privește achizițiile.

Un ambulanțier de la SAJ Bihor, sigur la un protest de la Ministerul Sănătății

„Mi-am luat concediu o săptămână special ca să pot veni la Minister. Am vrut să aduc la cunoştinţa actualei conduceri a Ministerului ilegalităţile pe care le fac de ani de zile cei din conducerea SAJ Bihor şi pentru care nu s-a luat nicio măsură, dovadă fiind că persoanele care le-au comis sunt în continuare pe funcţii”, a declarat Adrian Marcon pentru ebihoreanul.ro.

Ambulanțierul a protestat la Ministerul Sănătății începând cu ora 08:30. După aproximativ o oră, a fost invitat la o discuție de către secretarul de stat Monica Althamer.

Adrian Marcon l-a informat pe secretarul de stat în legătură cu mai multe ilegalități care se petrec la SAJ Bihor.

„S-a fraudat concursul pentru ocuparea posturilor de directori”

„I-am spus doamnei Althamer cum s-a fraudat concursul pentru ocuparea posturilor de directori, cum a ajuns dl Adrian Stângă (n.r. – fost consilier local PSD) director tehnic al SAJ Bihor şi dl. Liviu Sabău Popa (n.r. – fost consilier local PSD şi fost consilier al fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog) director economic, fără să îndeplinească condiţiile legale, la început prin numiri, în 2015, apoi printr-un concurs fraudat în 2019”, a declarat ambulanţierul.

De asemenea, Adrian Marcon i-a expus Minicăi Althamer și concluziile unui raport realizat de Camerei de Conturi Bihor. În documentul realizat în 2019 se confirmă faptul că „atât Liviu Sabău Popa ocupa nelegal funcţia (neavând vechimea legală pentru a fi admis la concurs), cât şi Adrian Stângă (fiind absolvent al unei facultăţi de energetică, deşi răspunde de parcul auto al SAJ Bihor), auditorii stabilind drept prejudiciu salariile încasate de cei doi până atunci, însumate la 350.000 lei”, potrivit sursei citate.

La SAJ Bihor se cumpără servicii la „prețuri exorbitante”, dar lucrările sunt „de mântuială”

Totodată, ambulanțierul i-a prezentat secretarului de stat și alte documente emise de Curtea de Conturi Bihor. În acestea se atestă că SAJ Bihor a achiziţionat nelegal servicii de telefonie de la o firmă unde Sabău Popa fusese angajat anterior. Achiziția s-a făcut fără licitație, deși conform legii, trebuia făcut acest lucru în mod obligatoriu.

„În continuare se fac abuzuri. Dl Stângă este în comisiile de achiziţii şi SAJ achiziţionează prin încredinţări directe servicii pentru repararea autospecialelor, la preţuri exorbitante, dar cu lucrări făcute de mântuială. Dl Sabău Popa nu respectă programul de lucru, nu prea vine la muncă, dar umblă cu maşina de serviciu şi cu şoferul de colo-colo, pe la crâşme şi pe la femei. Cam ăsta-i rolul lui în instituţie”, a mai susținut Adrian Marcon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Cât a ajuns să coste un kilogram de roșii românești în piețele din București! Ce...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
Mari probleme în dragoste. Aceste zodii riscă să se despartă
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete