Un avion militar MiG 21 LanceR S-A PRĂBUȘIT la Călărași. Pilotul a murit carbonizat VIDEO

Publicat: 07/07/2018, 15:17

Conducerea Ministerului Apărării Naționale confirmă că pilotul avionului prăbușit și-a pierdut viața. Locotenent comandorul Florin Rotaru (36 de ani) era pilot șef în Escadrila 861 Aviație de Luptă a Bazei Aeriene 86 Fetești.

„Imposibilul nu e altceva decât lipsa de voință, cunoaștere, circumstanțe și (sau) noroc! Deci dacă toate astea există, atunci NU mai vorbim despre IMPOSIBIL!,” scria Rotaru pe 17 martie pe pagina sa de Facebook. Ultimul său mesaj este datat 19 martie 2018.

În jurul orei 14:30, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Constanța anunță că pilotul avionului prăbușit ar fi decedat. „De la locul accidentului, ni s-a transmis ca pilotul ar fi murit carbonizat. Așa mi-au spus de acolo”, a declarat Claudia Tatarici, Ambulanța Constanța, pentru Mediafax.

Jurnalistul Adelin Petrișor a publicat pe Facebook prima fotografie a avionului distrus în accident.

Potrivit unor informații, la locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstrație aeriană, cu ocazia Ziua Porților Deschise la Baza Aeriană 86 Lt.aviator Gheorghe Mociorniță.

Accidentul a fost confirmat și de Bianca Ghiveci, purtător de cuvânt la Poliția Călărași, care a declarat pentru Mediafax, că au fost anunțați printr-un apel la 112, de un șofer care se afla pe Autostrada Soarelui, între Drajna și Fetești. Mai multe echipaje de Poliție au fost trimise în zonă, unde au ajuns și o autospecială de stingere și un echiăaj de descarcerare al ISU Călărași.

Primele informații sugerau că pilotul avionului ar fi reușit să se catapulteze.

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat că prioritară este starea pilorului.

„În primul rând ne gândim la pilotul care operează acest avion, să vedem care e starea pilotului. Este primul lucru la care ne gândim în momentul de față,” a declarat Fifor la România TV. „După aceea o să ne gândim și la alte detalii. Vă spun cu toată responsabilitatea: aparatele de zbor ale forțelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcționare, nu e cazul să facem speculații în momentul de față.”

MiG 21 LanceR prăbușit în județul Călărași

MiG 21 LanceR prăbușit în județul Călărași

MiG 21 LanceR prăbușit în județul Călărași

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Fetești S-A PRĂBUȘIT sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locația bazei aeriene. Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare. Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană”, suna primul anunț oficial al MApN.

Foto/video: Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase