Un băiat din Sfântu Gheorghe care s-a pozat cu steagul României, de 15 martie, amenințat pe Facebook. Sanci Kanyo: „Nu-l omorâți, vin acasă și vreau și eu să-i dau”

Un băiat din Sfântu Gheorghe care s-a pozat cu steagul României, de 15 martie, amenințat pe Facebook. Sanci Kanyo: „Nu-l omorâți, vin acasă și vreau și eu să-i dau
Publicat: 18/03/2014, 13:33
Actualizat: 02/09/2019, 18:33

Băiatul s-a fotografiat cu steagul tricolor atârnat de gât, având în spate sute de persoane care sărbătoreau Ziua Maghiarilor de Pretutindeni și care aveau steaguri ale Ungariei și steaguri secuiești, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

El a postat fotografia pe Facebook, generând o dispută între români și maghiari.

Până în prezent, peste 440 de utilizatori ai rețelei de socializare au comentat fotografia într-un limbaj vehement, printre ei aflându-se și mai multe persoane de etnie maghiară care îl amenință cu bătaia pe băiat. Unul dintre comentarii, postat de Czine Hunor, este: „În locul tău nu aș mai ieși pe stradă”, iar în altul, David Laszlo scrie: „Cred că meriți o bătaie mare”. Un alt etnic maghiar, Deak Attila, spune: „Cred că va trebui să mergi să te distrezi de-acum în Brașov și în Voinești”, în timp ce Sanci Kanyo scrie: „Nu-l omorâți, vin acasă și vreau și eu să-i dau”.

Pe de altă parte, adolescentul este lăudat de către români pentru gestul său, iar printre susținătorii acestuia se numără și Sabina, eleva din orașul Covasna care anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la școală cu o bentiță tricoloră.

„Sunt alături de tine, Cosmin, și te susțin pentru că am trecut și eu prin asta..să nu-ți fie teamă. Gestul tău este unul de normalitate totală și nu are nevoie de vreo justificare! Bravo!”, scrie Sabina.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Nicoleta Marin, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu a fost depusă nicio plângere în legătură cu amenințările la adresa băiatului.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Covasna nu au putut fi contactați.

Anul trecut, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câțiva elevi români de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” au mers la școală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiță tricoloră și a cărei fotografie a fost postată pe o rețea de socializare, susținea că ar fi primit amenințări.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna afirma atunci că situația creată la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din orașul Covasna a fost una singulară și că orice persoană are dreptul de a-și manifesta convingerile și prin purtarea unor însemne naționale.

Kiss Edit, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase