Un bărbat a ajuns la spital cu un AC în stomac, după o vizită la dentist: „Mi-a spus să beau apă și să încerc să îl înghit”

Un bărbat a ajuns la spital cu un AC în stomac, după o vizită la dentist: Mi-a spus să beau apă și să încerc să îl înghit
Publicat: 29/12/2012, 11:33
Actualizat: 09/06/2015, 08:50

Un medic stomatolog din Buzău este acuzat de un bărbat că i-ar fi scăpat pe gât un ac cu care îi obtura canalele, iar după ce a încercat să i-l scoată cu o pensetă și nu a reușit medicul l-a trimis la Urgență, unde pacientul a făcut o radiografie care arată că acul se află în stomac.

Incidentul a avut loc la Policlinica Stomatologică din Buzău, în timp ce pacientului, Răzvan Ghibirdic, îi era făcută o obturație pe canalele dentare.

„Am mers la Policlinica Stomatologică, am intrat în cabinet cu o radiografie, ne-am uitat amândoi pe ea. M-am urcat apoi pe scaun, iar la o obturație de canal, nu știu cum s-a întâmplat, medicul mi-a scăpat acul pe gât. A încercat să mi-l tragă cu o pensetă, dar nu a reușit. Mi-a spus până la urmă să beau apă și să încerc să îl înghit. Am mers la chiuvetă și mi-am băgat degetele pe gât încercând să scot acul, dar n-am reușit. Speriat, i-am cerut să îmi recomande un medic care să mă vadă și care să îmi spună ce este de făcut și mi-a zis să merg la Urgențe, la Spitalul Județean”, afirmă Răzvan Ghibirdic.

Ulterior, bărbatul a mers la Spitalul Județean Buzău, unde i-a fost făcută o radiografie care arată că acul folosit pentru obturarea canalelor dentare se află în stomac.

Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Buzău, Victor Ioniță, pacientul a ajuns la spital „agitat și foarte speriat”, însă a refuzat internarea.

Ioniță a precizat că spitalizarea se practică în astfel de situații, însă viața pacientului nu ar fi fost pusă în pericol, iar acul poate fi eliminat „pe cale naturală”.

„Pacientul s-a prezentat la spital agitat, foarte speriat, s-au făcut investigațiile necesare în astfel de situații, respectiv o radiografie care a arătat prezența în corp a respectivului ac. S-a propus internarea pentru a fi supravegheat și a se interveni în funcție de evoluție, dar a refuzat internarea. Pacientul a revenit apoi și a cerut radiografia pentru a merge la un spital din București, i-am înmânat radiografia, conform procedurii. Viața nu i-a fost pusă în pericol, pentru că în astfel de situații organismal elimină astfel de obiecte pe cale naturală. Există câteva porțiuni mai înguste unde se poate opri și atunci se intervine chirurgical. La Spitalul Județean Buzău mai sunt astfel de cazuri, persoane, chiar copii cu obiecte străine în corp, iar cele mai multe cazuri se rezolvă favorabil”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Județean Buzău.

Pacientul a contactat un avocat, intenționând să îl dea în judecată pe medicul stomatolog.

„Am fost contactat de domnul Ghibirdic pentru a-i asigura consultanță și asistență juridică într-un caz de malpraxis petrecut la un cabinet stomatologic din Buzău. Bărbatul a reclamat că în urma unor proceduri medicale stomatologice i-a scăpat pe gât un ac de drenare a canalului. Am redactat o plângere către Colegiul Medicilor, pe care o vom trimite după data de 3 ianuarie, când se va relua activitatea după sărbători. Totodată, vom înainta o cerere către societatea de asigurări la care este asigurat medicul stomatolog, pentru ca pacientul să fie despăgubit pe cale amiabilă. Dacă vor refuza acest lucru vom merge în instanță. Este vorba despre un caz clar de malpraxis. Medicul trebuia să folosească un anumit dispozitiv dentar, un fel de plasă pentru a nu scăpa instrumentarul, pe care nu a folosit-o”, a declarat avocatul Codruț Oniță.

Medicul stomatolog acuzat în acest caz nu a putut fi contactat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York