Gândul
  • Publicat:
Știri

Un bărbat deghizat în tufiș TUȘEA ÎN FAȚA TRECĂTORILOR, în Centrul Vechi al Capitalei. Se și filmase, dar nu a mai apucat să posteze imaginile

Un bărbat deghizat în tufiș TUȘEA ÎN FAȚA TRECĂTORILOR, în Centrul Vechi al Capitalei. Se și filmase, dar nu a mai apucat să posteze imaginile
Un bărbat deghizat în tufiș a început să tușească în fața trecătorilor, în Centrul Vechi. S-a ales cu dosar penal

Săptămâna trecută, un bărbat îmbrăcat într-un costum din frunze filma în Centrul Vechi din Capitală o farsă pe care urma să o posteze pe internet. Mai exact, bărbatul deghizat în tufiș a speriat un trecător căruia i-a ieșit brusc în față și a început să tușească spre el.

Un gest care, în urmă cu câteva săptămâni, era considerat banal… acum i-a adus un dosar penal, fiind acuzat de amenințare și zădărnicirea combaterii bolilor.

Mai ales că, speriată de contextul răspândirii masive a coronavirusului, persoana în cauză i-a făcut plângere penală.

„În data de 18.03.2020, în jurul orei 17:00, agenți de poliție din cadrul Secției de Poliție Centrul Vechi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe strada Halelor din București, sector 3, în timp ce un bărbat filma cu o cameră video, pentru a publica farsa pe internet, un alt bărbat, îmbrăcat într-un costum artizanal din frunze asemănător unui tufiș, ar fi speriat trecătorii ieșindu-le brusc în față, s-ar fi apropiat de persoana vătămată prin surprindere și i-ar fi tușit în față de la o distanță de câțiva centimetri, provocându-i o stare de temere, în contextul răspândirii epidemiei COVID-19.

Persoana vătămată a formulat plângere penală în legătură cu aspectele sesizate.

Organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Centrul Vechi au început urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor de amenințare, prev. de art. 206 alin. (1) din Codul penal și zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. (1) din Codul penal.

Dosarul penal a fost înregistrat sub nr. 3468/P/2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

În cauză cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Centrul Vechi, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București”, potrivit unui comunicat al Poliției, citat de Digi 24.

Inchide