Un bebeluș din Argeș, în stare gravă după ce a fost plimbat 11 zile între spitale. Răspunsul șefului Spitalului de Pediatrie din Pitești după ce ministrul i-a cerut demisia

Un bebeluș din Argeș, în stare gravă după ce a fost plimbat 11 zile între spitale. Răspunsul șefului Spitalului de Pediatrie din Pitești după ce ministrul i-a cerut demisia
Publicat: 25/02/2016, 10:47

Managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești, Vasile Stan, a declarat joi pentru corespondentul MEDIAFAX că nu are de gând să-și dea demisia din funcție și că ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, poate să îl demită, dacă așa consideră că se va rezolva situația.

„Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă așa consideră că se rezolvă situația. Mai au să mă facă și criminal. M-am săturat de linșajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că și eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt niște copii care au murit. Toți copiii au fost tratați cum trebuie”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Un copil de un an și patru luni din Argeș se zbate între viață și moarte după ce aproape două săptămâni și vizite la cinci spitale nu a fost diagnosticat corect. Potrivit verificărilor efectuate, din datele prezentate de Ministerul Sănătății, situația copilului era cunoscută la nivelul Spitalului de Pediatrie din Pitești, însă cazul nu a fost raportat.

Cum s-a ajuns bebelușul în această stare? Ministerul Sănătății a prezentat evoluția cazului:

13 februarie. Copilul a fost a adus de părinți pentru consult de specialitate, la Spitalul de Pediatrie din Pitești, acuzând febră și scaune diareice. Cu aceasta ocazie, în regim ambulatoriu, i s-a prescris tratament simptomatic, potrivit datelor MS.

14 februarie Copilul a fost transportat la o clinică privată din București unde i s-a efectuat o serie de analize.

21 februarie, ora 08:30 Copilul a fost prezentat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde i s-a pus diagnosticul de enterocolită disenteriformă și rectoragii. A fost trimis pentru un consult de specialitate la Spitalul „Grigore Alexandrescu.

21 februarie ora 08:59 Copilul a ajuns la „Grigore Alexandrescu” unde în urma investigațiilor a fost exclusă patologia chirurgicală și s-a recomandat revenirea la „Matei Balș”, în vederea internării.

21 februarie ora 12:25. Părinții au transportat copilul la Spitalul „Victor Babeș”, unde s-a constatat, la camera de gardă, că pacientul este echilibrat. După o nouă serie de investigații, care au inclus coproculturi, examen coprocitologic, rotavirus absent, adenovirus absent, Salmonella absent, Shigella absent, i s-a recomandat tratament simptomatic și revenire în caz de agravare, cu diagnosticul de Enterocolita acută.

23 februarie, ora 22:18 Părintii s-au prezentat cu copilul la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești, unde pacientul a fost diagnosticat cu „boală diareica acută enteroinvazivă, cu Sindrom de Deshidratare Acut 5% și sindrom febril asociat”. Copilul a fost internat, iar în urma investigațiilor s-au constatat semne de infecție, deși rezultatul coproculturilor s-a mentinut negativ.

24 februarie, ora 12:20 Potrivit datelor Direcției de Sănatate Publică Argeș, a fost solicitat transferul la Spitalul „Marie Curie” Bucuresti, fără a se raporta cazul către DSP, îin conformitate cu reglementările în vigoare.

24 februarie, ora 15.00 Copilul a ajuns la Marie Curie”, unde a fost internat la Sectia de Nefrologie, unde în urma analizelor s-au evidențiat criterii de diagnostic asociate Sindromului Hemolitic Uremic. Starea copilului este stabilă, însa prognosticul este rezervat.

Ca urmare a derulării acestor evenimente, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a cerut public demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Pitești sau demiterea acesteia de către autoritățile publice locale în a căror administrare și responsabilitate se află această unitate spitalicească.

Decizia și precizările Ministerului Sănătății vin la câteva ore după ce șeful secției pediatrie a Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Gheorghe Vasilescu, a prezentat starea copilului susținând că aceasta s-a înrăutățit brusc miercuri dimineață, în doar câteva ore.

„Evoluția lui era una perfect normală. Chiar eu l-am văzut pe copil miercuri dimineață. Arăta foarte bine, de îmi venea să întreb de ce este internat. După doar două ore, starea i s-a înrăutățit, s-au înmulțit scaunele cu sânge, motiv pentru care copilul a fost transferat la București”, a spus dr. Gheorghe Vasilescu.

La Spitalul de Pediatrie din Pitești a ajuns, marți seara și o fetiță de un an și trei luni, din Curtea de Argeș, diagnosticată cu rotavirus. Părinții acesteia au cerut ca fetița să fie îngrijită la București, astfel că a fost dusă în Capitală.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”