Un camion plin cu militari a căzut într-o râpă de 40 de metri, din Argeș. Trei dintre ei au murit. Tudose: „Este impardonabil să nu avem elicopter pe timp de noapte”. UPDATE

UPDATE 11:31Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București a deschis, joi, un dosar penal privind accidentul rutier produs în județul Argeș, în urma căruia trei militari și-au pierdut viața, iar alți nouă au fost transportați la spital pentru îngrijiri militare.

„La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, s-a constituit ieri, 29 iunie 2017, un dosar penal privind accidentul rutier produs în județul Argeș, în care a fost implicat un camion ce transporta militari din cadrul unității militare de vânători de munte din Câmpulung Muscel, ce se întorceau de la un exercițiu. Accidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane și rănirea altor nouă”, reiese dintr-un comunicat transmis de către Parchetul Militar.
Reprezentanții Parchetului Militar anunță că polițiștii și procurorii miliari au desfășurat, joi noapte, o cercetare la fața locului, anchetă care continuă și pe parcursul zilei de vineri.
„La locul incidentului s-au deplasat aseară polițiști criminaliști ai Inspectoratului General al Poliției Române, precum și procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, sub coordonarea șefului Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care au demarat cercetarea la fața locului. Cercetările la locul producerii accidentului continuă și în cursul zilei de astăzi”, mai reiese din comunicatul instituției.

UPDATE 01:40 Țuțuianu: Răniții de la Spitalul Câmpulung, duși în Capitală. Doi dintre ei, transportați cu elicopterul

Ministrul Apărării Națioanale a declarat pentru MEDIAFAX că militarii internați la Spitalul Câmpulung vor fi transportați la Spitalul Militar din Capitală. Doi dintre ei, aflați în stare mai gravă, vor fi duși cu elicopterul.

„Doi răniți vor fi transportați cu elicopterul la București. Ceilalți internați la Spitalul din Câmpulung vor fi duși cu ambulanțe, pe cale rutieră”, a declarat Adrian Țuțuianu pentru MEDIAFAX.

UPDATE 01:05 Tudose: Ministrul Țuțuianu a ajuns la accident și a plecat din București. Raed Arafat încă e pe drum

Premierul Mihai Tudose s-a arătat nemulțumit de modul în care s-a intervenit la accidentul în care a fost implicat un camion cu militari, spunând că echipajele, care intervin de câteva ore, nu au fost dotate cum trebuie, în timp ce Raed Arafat încă se află în elicopter spre locul accidentului.

„Nu reușesc să iau legătura cu domnul Arafat, înțeleg că este încă în elicopter. (…) Oamenii au făcut tot ce e omenește posibl. Îi mulțumesc domnului ministru al Apărării,Țuțuian, care a ajuns repede și a plecat tot din București. Înțeleg că domul Arafat încă e pe drum”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Digi24.

Premierul a afirmat că este nemulțumit de faptul că, deși echipajele fac tot ce este omenește posibil, nu sunt dotate așa cum ar trebui.

„Este o interveție dificilă, dar nu putem programa ca accidentele să se întâmpe ziua, eventual lâgă un spital. Mă uit la imagini, cum o mulțime de oameni încearcă să intervină în condiții dificile cu ceea ce au. Statul trebuia să le pună la dispoziție mai multe lucruri. Urmăriți cu atenție ședința de guvern de mâine. Nu e posibil să nu putem interveni cu elicoptere, cu zbor de noapte, macarale, camion, că înțeleg că și acest lucru a fost o provocare. Mă nemulțumește că e prima zi când sunt premier și constat că nu avem ce ne trebuie”, a mai spus Tudose.

UPDATE 00:40 Șeful Ambulanței Argeș: Sunt trei persoane decedate în accident
Marian Hiru, șeful Ambulanței Argeș, a declarat pentru MEDIAFAX, că sunt trei militari morți în accidentul în care a fost implicat un camion care transporta 13 persoane.
Trei victime au decedat în accidentul produs în județul Argeș, acolo unde un camion care revenea de la un exercițiu de antrenament, s-a răsturnat într-o râpă adâncă. Informația a fost confrmată de Marian Hiru, șeful Ambulanței Argeș.

Acesta spune că doi dintre decedați sunt încă prinși între fiare.

UPDATE 00:20 Carmen Dan, ministru Afacerilor Interne, a declarat pentru MEDIAFAX că șoferul camionului cu militari care a căzut, joi seara, într-o râpă din județul Argeș, a spus că i s-au defectat frânele într-o curbă. Acesta nu a consumat alcool.

„Se acționează pentru descarcerarea a încă doi militari. Nu putem confirma încă decesul. Șoferul este unul dintre militarii transportați la spital și a declarat că i s-au defectat frânele într-o curbă. A fost testat, rezultatul fiind zero”, a declarat Carmen Dan pentru MEDIAFAX.

UPDATE 00:08„9 victime au ajuns la spitale, trei dintre ele au traumatisme cranio-cerebrale. Victimele sunt conștiente și stabile. Există informații că cele două victime rămase încarcerate nu ar mai prezenta semne vitale”, a declarat ministrul Sănătății Florian Bodog.

UPDATE 23:50Premierul Mihai Tudose a declarat că este impardonabil ca România să nu aibă posibilitatea de a beneficia de zboruri de noapte cu elicopterul pentru intervenții și va ridica problema vineri, în prima ședință de Guvern.

„Din păcate, și va fi o problemă pe care o voi ridica mâine în prima ședință de Guvern, nu înțeleg de ce, după 27 de ani de libertate, nu putem să efectuăm un zbor de noapte cu elicopterul, troliu, cu ceva de genul acesta. Mi s-a spus că nu avem. România nu are așa ceva. Mi se pare impardonabil pentru o țară în 2017 să avem răspunsul ăsta”, a declarat premierul Mihai Tudose, la Realitatea Tv..

UPDATE 23:35Un militar încarcerat în cabina camionului a murit, conform ministrului Sănătății, Florian Bodog.

„Două victime sunt încarcerate, posibil decedate, încă nu se știe pentru că nu au reușit să îi scoată. Mai există un deces găsit la fața locului. Șapte victime sunt în drum către spitalul din Câmpulung și doi în drum spre Brașov. În situația în care va fi necesar, vor fi transferați la București”, a declarat pentru MEDIAFAX Florian Bodog.

UPDATE 23:30MApN informează că în camion se aflau doar 13 militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte. Camionul, care era ultimul dintr-o coloană de 4 vehicule ce venea de la Cincu către Câmpulung, a căzut într-o râpă din apropiere de localitatea Valea Urdei, în jurul orei 21:55.

„Din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor. Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și li se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale”, informează MApN.

Către locul accidentului se deplasează întreaga conducere a Armatei: noul ministru al ApărăriiAdrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Parchetul Militar a deschis ancheta pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul.

UPDATE 23:20 Ministrul de Interne Carmen Dan contrazice informațiile de la Armată, spunând că în camion se aflau 18 militari.

„Este vorba despre 18 militari care aparțineau unității Vânători de munte Câmpulung Muscel. S-au răsturant, prăpastia are o adâncime de 30-40 m , este amplasată pe raza localității Dâmbovicioara, spre Fundata pe DN 73. La 21.37 am primit noi anunțul pentru accident, la 21.40 s-a activat planul roșu la nivelul județului Argeș. Din cei 18 militari , 6 au fost scoși din autocamion, dintre aceștia patru sunt inconștienți. Rămân încercerați și se acționează 12 militari. La locul intervenției se deplasează secretarul de stat Raed Arafat și ministrul Apărării. Din informațiile pe care le am, camionul venea de la Cincu, de la un exercițiu. Nicio persoană nu a decedat, din informațiile de până în acest moment. Este o intervenție dificilă dată fiind adâncimea prăpastiei”, a declarat pentru MEDIFAX Carmen Dan.

UPDATE 23.00 ISU Argeș: Zece persoane din camionul răsturnat au fost descarcerate, 3 sunt încarcerate

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure, declară că zece persoane din camionul care a căzut, joi seara, într-o râpă în județul Argeș, au fost descarcerate, iar alte trei sunt încarcerate.

Mădălina Epure a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei știri au fost descarcerate zece persoane, unele nefiind conștiente.

Alte trei persoane sunt încă încarcerate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Argeș, militarii răniți primesc deocamdată îngrijiri medicale la fața locului.

Mădălina Epure a spus că intervenția este dificilă din cauza terenului accidentat, iar șoseaua de pe care s-a răsturnat camionul este plină de serpentine.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, Mădălin Zamfir, a declarat, la rândul său, că ancheta privind accidentul se va desfășura de Parchetul Militar.

UPDATE 22.45: Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării Naționale, a declarat pentru MEDIAFAX că în camionul care a căzut, joi seara, într-o râpă în județul Argeș se aflau 12 persoane. Pasagerii erau militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte din Câmpulung.

Un camion în care se aflau mai mulți militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeșeană Dâmbovicioara. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, iar numărul eventualelor victime nu este deocamdată cunoscut.

Camionul în care se aflau mai mulți militari a căzut, joi seara, într-o râpă din localitatea argeșeană Dâmbovicioara.

Poliția și mai multe ambulanțe se deplasează spre locul accidentului, iar autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Rude ale celor aflați în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, Mădălina Epure, a declarat pentru MEDIAFAX că mai multe persoane sunt încarcerate.

IGSU a informat că au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD și șase SAJ Argeș. De asemenea, acționează și trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Totodată, persoana care a alertat serviciile de intervenție a declarat că în camion se aflau caproximativ 20 de militari, dintre care patru nu ar prezenta funcții vitale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Aaron Taylor-Johnson, a fi sau a nu fi noul James Bond?