Un candidat la primărie este acuzat de părinți și elevi că a mers în școală pentru ”propagandă electorală”. Elev: „Domnul director ne-a îndemnat să îl votăm” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

Un candidat la primărie este acuzat de părinți și elevi că a mers în școală pentru ”propagandă electorală”. Elev: „Domnul director ne-a îndemnat să îl votăm” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)
Un candidat la primărie este acuzat de părinți și elevi că a mers în școală pentru ”propagandă electorală”. Elev: „Domnul director ne-a îndemnat să îl votăm” (DECLARAȚII EXCLUSIVE). Foto: caracter ilustrativ
Publicat: 22/09/2020, 14:56
Actualizat: 06/04/2021, 15:48

Un candidat la primăria din Tulcea este acuzat de mai mulți elevi și părinți că, în prima zi de școală, pe 14 septembrie, a venit într-un liceu din oraș să-și facă campanie electorală.

Deși, din motive de siguranță împotriva răspândirii COVID-19, accesul părinților, dar și al altor persoane străine în școală a fost interzis, aceștia acuză că politicianul a fost adus în clasele elevilor din clasa a XII-a, ca să le vorbească despre cum va schimba orașul dacă va fi ales edil.

Mai mult, nu toți adolescentii care au participat la întâlnire erau majori, potrivit declarației unuia dintre elevi, care a acceptat să spună cum au decurs lucrurile, sub protecția anonimatului. Elevul se teme ca, fiind în an terminal, conducerea școlii să nu se răzbune și sa aibă probleme la absolvire.

Ni s -a spus că domnul director ar avea ceva sa ne spună, dar când am intrat în clasă unde fusesem convocați, acolo era domnul Ștefan Ilie” a povestit elevul. “Acesta ne-a spus ce planuri are el pentru oraș, iar domnul director ne-a îndemnat să-l votăm. În plus, deși acesta purta inițial masca de protecție, cand a vorbit cu noi si-a scos-o. M-a deranjat faptul că zeci de părinti stăteau în fata școlii, nu au avut posibilitatea să intre sa-i conducă pe cei mici la clase (liceul are și școala cu clasele I-VIII), în schimb pentru un politician nu exista nici o regulă. Nu e corect” a precizat acesta.

De altfel, mai mulți părinți susțin pe grupurile de Facebook că aceștia nu au avut acces în școală, în schimb candidatul la primărie a fost binevenit.

Ce spune legea

Potrivit legii 115/2015, Art. 4 este interzisă campania „ electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli și universități în perioada de desfășurare a cursurilor”.

Contactat de GÂNDUL.ro candidatul la primărie a refuzat să ne ofere informații, sugerându-ne să contactăm conducerea școlii pentru detalii deoarece ”a fost transmis un comunicat”. În același timp, candidatul nu a negat că ar fi mers în sălile de clasă pe 14 septembrie.

GÂNDUL.RO a contactat secretariatul liceului care ne-a transmis că nu există niciun comunicat: „Conducerea nu știe despre niciun comunicat. Cu conducerea momentan nu se poate vorbi”.

Am încercat să-l contactăm, în repetate rânduri, și pe directorul adjunct al liceului, însă până la ora redactării acestui material nu a putut fi contactat.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă la spital! Detalii de ultimă oră
„Cât de eșuați suntem ca țară?” Oana Roman, reacție nervoasă în mediul online după ultima...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?