Un cetăţean german, printre persoanele ucise în atentatul de la Viena. Cine sunt celelalte trei victime

Un cetăţean german, printre persoanele ucise în atentatul de la Viena. Cine sunt celelalte trei victime
Un cetăţean german, printre persoanele ucise în atentatul de la Viena (FOTO: TWITTER)
Publicat: 03/11/2020, 20:13
Actualizat: 04/11/2020, 09:14

Un cetăţean german a fost ucis, aseară,  în atacul terorist din centrul oraşului Viena, a anunţat ministrul austriac de Externe, Heiko Maas.

Ni s-a confirmat o informaţie tragică. Un cetăţean german se numără printre persoanele ucise în atac”, a declarat Heiko Maas marţi seară, citat de agenţia DPA şi de site-ul Tagesspiegel.de.

Unul dintre autorii atacului, un simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic (Daesh) în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a susținut o declarație de presă televizată în timpul căreia a anunțat cine sunt cele patru persoane ucise de atacatorul de lângă sinagogă din Viena, luni seară.

Kurz spune că este vorba despre patru civili: un bărbat și o femeie în vârstă, un tânăr aflat în trecere și o chelneriță. Spune că aceștia „au fost uciși cu sânge rece”, potrivit ziare.com.

El a adăugat că alte 14 persoane au fost rănite, unele dintre ele grav. Kurz a spus că un ofițer de poliție se număra printre răniți.

Kurz a declarat că împușcăturile de luni au fost „un atac asupra societății noastre libere” și a spus că Austria își va „apăra valorile”, relatează CNN.

Cancelarul austriac a anunțat un minut de reculegere la nivel național în memoria victimelor, la oră 12.00, oră Austriei (13.00-oră României)

Patru persoane au fost ucise, iar alte 22 au fost rănite în atacul terorist comis luni seară în centrul oraşului Viena, a anunţat ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, citat de Agerpres.

Reţeaua teroristă Stat Islamic revendică atentatul din Viena

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, marţi seară, atacul islamist care a avut loc luni seară în centrul capitalei Austriei, Viena, transmite Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Autorul atacului, Abu Dujana al-Albani, era „soldat al califatului”, a comunicat reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Daesh) prin intermediul propriului site de comunicare, Amaq.

Detalii șocante în cazul atacului armat de la Viena: Cetățeni ruși, dar și mai multe persoane originare din Balcani, reținuți în cadrul anchetei

Autoritățile austriece au arestat suspecți cu cetățenie rusă, originari din regiunea Caucazului de Nord a Rusiei ca parte a investigației privind atacul terorism de luni seara, a declarat marți ambasadorul Rusiei la Viena, potrivit AFP și Moscow Times.

Singurul atacator cunoscut al atentatului de luni seara, care a ucis patru persoane și rănit alte 22, este un susținător al Statului Islamic eliberat relativ recent, care ar fi reușit să „înșele” programul de deradicalizare, a declarat ministrul austriac de interne.

În pofida faptului că autoritățile au susținut că este vorba despre un singur atacator, alți 14 suspecți au fost reținuți până acum, potrivit oficialilor austrieci.

SRI, după atacul terorist din Viena: „Chiar și țări precum România nu se pot considera la adăpost”

Serviciul Român de Informații (SRI) a transmis, marți, la aproximativ 24 de ore de la atacul din Viena, că orice stat din Europa poate reprezenta o ţintă, „chiar și o țară precum România.”

În România nivelul de alertă teroristă rămâne Albastru-Precaut, iar Serviciul Român de Informaţii cooperează permanent atât cu partenerii instituţionali interni din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului (SNPCT), cât şi cu cei externi, informează, marți, SRI.

Cooperarea cu partenerii interni și externi are rolul de a preveni materializarea oricăror ameninţări teroriste pe teritoriul naţional.

Klaus Iohannis califică drept „atroce” atacul terorist din Viena: „România se solidarizează cu Austria”

Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat, luni, după atacul terorist din Viena, pe care îl califică, într-un mesaj pe Twitter, drept un „act de teroare atroce”.

Veşti teribile de la Viena în seara aceasta. Condamn cu tărie acest atroce act de teroare. Condoleanţele mele familiilor şi celor apropiaţi victimelor. România se solidarizează cu Austria”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis, pe Twitter.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!