Un colonel rus a fost ucis de propriile sale trupe, în Ucraina

Un colonel rus a fost ucis de propriile sale trupe, în Ucraina
Un colonel rus a fost ucis de propriile sale trupe, în Ucraina / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 25/03/2022, 22:27

Colonelul Yuri Medvedev, care conducea Brigada 37 Mecanizată, ar fi fost călcat cu tancul de către un soldat rus, în mod intenționat, ca formă de protest faţă de numărul de pierderi pe care le-a suferit unitatea sa de la începutul invaziei asupra Ucrainei luna trecută.

„Comandantul de brigadă a fost ucis de propriile trupe, credem noi, ca o consecinţă a amplorii pierderilor suferite de brigada sa”, a spus un oficial occidental, citat de The Independent.

Se crede că comandantul a fost vizat după ce moralul soldaţilor ruşi a ajuns la un nivel foarte scăzut din cauza problemelor logistice şi militare în curs.

Publicația Mirror scrie că colonelul a fost călcat cu vehiculul blindat, care era condus chiar de un soldat rus.

Într-un videoclip ajuns public, se vede cum acesta este transportat la un spital din Belarus după presupusul incident, în urma căruia ar fi suferit răni grave la picioare.

Militarul care ar fi trecut cu tancul peste el îl acuzase pe comandant de moartea a jumătate dintre camarazii săi, a relatat jurnalistul ucrainean Roman Tsimbalyuk.

Pe filmare, se vede cum un luptător cecen îl întreabă pe colonelul rus cum se simte, iar acesta i-a răspuns că e bine.

Colonelului i s-a spus apoi să-şi păstreze vesta antiglonţ, în timp ce este dus pe o targă, iar picioarele sale par a fi rănite.

Medvedev fusese transportat la un spital din Belarus şi primise deja Ordinul Curajului.

În plus, armata ucraineană susţine că l-a ucis şi pe generalul locotenent rus Yakov Rezantsev, care conducea Armata 49 a Rusiei din districtul militar de sud, acesta fiind al şaptelea general din cadrul trupelor de invazie care moare pe front, la o lună de la debutul războiului. Informaţia nu a fost confirmată de presa rusă sau de surse independente.

„Este clar că Rusia recunoaşte că nu îşi poate urmări scopul pe mai multe axe simultan”, a menţionat un oficial.