Un colonel SPP a fost lăsat fără 500.000 de lei de un hoț, după ce i-a fost spartă casa

Un colonel SPP a fost lăsat fără 500.000 de lei de un hoț, după ce i-a fost spartă casa
Un colonel SPP a fost lăsat fără 500.000 de lei de un hoț / Sursă FOTO: BZI
Publicat: 23/06/2022, 22:12

Un interlop ieșean ar fi reușit să fure din casa unui fost șef de la Serviciul pentru Protecție și Pază (SPP) circa 100.000 de euro. Potrivit presei locale, bărbatul îl avea pe fostul cadru SPP în vizor de mai multă vreme.

Presa locală scrie că fostul colonel Adrian Costin a rămas fără 100.000 de euro, bani pe care îi avea cash în casă. Cel care a reușit să plece din casa SPP-istului cu teancurile de bani este Constantin Ganga. BZI scrie că hoțul ar fi aflat că Adrian Costin deținea o sumă importantă de bani în casă, sumă pe care ar fi obținut-o din afaceri.

Hoțul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat în fața judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă

„Ieri, 22 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, au efectuat 5 percheziții domiciliare într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt din locuință, faptă ce ar fi fost comisă în municipiul Iași. De asemenea, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la sediul Poliției, pentru cercetări. Din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că acesta ar fi sustras peste 500.000 de lei din locuința unui bărbat pe care îl cunoștea.

În baza probatoriului administrat în cauză, persoana bănuită de comiterea faptei a fost reținută de polițiștii Serviciului Investigații Criminale și introdusă în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Prejudiciul a fost recuperat parțial. Cercetările sunt continuate” au transmis reprezentanții IPJ Iași.

De unde știa interlopul de averea din casa colonelului

Potrivit sursei citate, Constantin Gangal, cât și Adrian Costin, ar fi frecventat aceleași săli de jocuri de noroc. De acolo fiul lui Ion Gangal ar fi aflat că fostul colonel are în casă o sumă uriașă de bani.

Și fostul colonel de la SPP a avut probleme cu legea

Oamenii legii au reușit într-un timp extrem de scurt să-l identifice pe Constantin Gangal, tânărul bănuit de comiterea faptei. Nu doar fiul lui Ion Gangal a avut de-a face cu legea. Și Colonelul Costin a avut un dosar penal pentru că a provocat un accident rutier fiind sub influența alcoolului și a ajuns la închisoare după ce a fost condamnat pentru că nu a respectat un ordin de protecție pe care judecătorii l-au emis pe numele său.