Un consilier al primarului Florea: Locuitorii cer referendum local despre cine are voie să facă copii: Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocațiile copiilor, în timp ce alții muncesc cel puțin 8 ore/zi plătind contribuții sociale? – FOTO

Un consilier al primarului Florea: Locuitorii cer referendum local despre cine are voie să facă copii: Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocațiile copiilor, în timp ce alții muncesc cel puțin 8 ore/zi plătind contribuții sociale? - FOTO
Publicat: 17/01/2020, 12:32

„După apariția în presă a comunicatului domnului primar Dorin Florea cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil și pe fondul reacțiilor publice ale politicienilor, mai mulți târgumureșeni și-au exprimat dorința organizării unui referendum local. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie, se analizează”, a precizat, pentru Agerpress, Claudiu Maior, consilierul primarului din Târgu Mureș.

De asemenea, acesta a scris joi seara pe pagina lui de Facebook despre situația copiilor, dar și a celor care trăiesc de pe urma alocațiilor acestora în Târgu Mureș.

„La proteste înainte, la muncă înapoi!
Unii muncesc și cer referendum împotriva celor care vor să huzurească pe banii copiilor, iar alții mâine protestează, revoltați că li se fură «lenea»! Cine să ne mai înțeleagă?!

Am înțeles că vineri, o platformă civică sub denumirea „Aresel” din București dorește un miting la Târgu Mureș! Vin aici să ne certe, pentru că am îndrăznit să spunem cu voce tare, tot ce alții șoptesc pe la colțuri. Înainte de proteste, le aduc la cunoștință că Primăria Municipiului Târgu Mureș s-a implicat în integrarea și dezvoltarea comunității rromilor, fiind una din primele primării din țară care a susținut și a investit în: școlarizare cu transport gratuit, formare profesională, ateliere de tâmplărie, construirea de locuințe cu toate utilitățile, baie comunală, asfaltarea drumurilor, biserică etc., singura condiție fiind ca aceștia să meargă la lucru și să își ducă copiii la școli. Știm cu toții de centrul Rozmarin, unde zilnic peste 100 de copii sunt aduși de acasă cu transport gratuit, spălați, hrăniți (două mese pe zi), școliți, supravegheați și îndrumați, iar apoi transportați din nou acasă.

Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocațiile copiilor, în timp ce alții muncesc cel puțin 8 ore/zi plătind contribuții sociale? Vi se pare normal ca femeile care își doresc copii să muncească și să respecte protocoale de sănătate, în timp ce alte femei, la fel de apte de muncă să stea acasă, pe banii statului, aducând pe lume copii de care să nu mai aibă grijă nimeni și să-i trimită la cerșit?! Sunt convins că târgumureșenii de bună credință știu cine sunt adevărații discriminați!”.

Organizația civică Aresel a anunțat că va organiza vineri un protest pașnic în centrul municipiului Târgu Mureș, împotriva declarațiilor primarului Dorin Florea, considerată de câtre aceasta „discriminatorii și rasiste” la adresa persoanelor de etnie romă, dar și a grupurilor de persoane vulnerabile și defavorizate.

Organizatorii susțin că la protest sunt așteptați peste 1.000 de oameni din comunitățile de romi, dar și activiști și membri ai asociațiilor sau ONG-urilor civice și pe probleme de drepturile omului.

Pe 15 ianuarie, primarul Dorin Florea a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care anunța că nu își retrage declarațiile care au stârnit atâtea controverse.

„Nu retractez nici o virgulă din comunicatul atât de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective.”

Sursă FOTO: Claudiu Maior / Facebook

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
COVID-19: INCIDENȚA pe JUDEȚ a ajuns 1,86!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Bombă totală despre certificatul verde! Este răsturnare totală de situație
Oana Roman, scandal în plină stradă. Vacanța mult așteptată s-a transfomrat în iad. „Atât îi...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...