Un consilier al primarului Florea: Locuitorii cer referendum local despre cine are voie să facă copii: Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocațiile copiilor, în timp ce alții muncesc cel puțin 8 ore/zi plătind contribuții sociale? – FOTO

Un consilier al primarului Florea: Locuitorii cer referendum local despre cine are voie să facă copii: Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocațiile copiilor, în timp ce alții muncesc cel puțin 8 ore/zi plătind contribuții sociale? - FOTO
Publicat: 17/01/2020, 12:32

„După apariția în presă a comunicatului domnului primar Dorin Florea cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil și pe fondul reacțiilor publice ale politicienilor, mai mulți târgumureșeni și-au exprimat dorința organizării unui referendum local. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie, se analizează”, a precizat, pentru Agerpress, Claudiu Maior, consilierul primarului din Târgu Mureș.

De asemenea, acesta a scris joi seara pe pagina lui de Facebook despre situația copiilor, dar și a celor care trăiesc de pe urma alocațiilor acestora în Târgu Mureș.

„La proteste înainte, la muncă înapoi!
Unii muncesc și cer referendum împotriva celor care vor să huzurească pe banii copiilor, iar alții mâine protestează, revoltați că li se fură «lenea»! Cine să ne mai înțeleagă?!

Am înțeles că vineri, o platformă civică sub denumirea „Aresel” din București dorește un miting la Târgu Mureș! Vin aici să ne certe, pentru că am îndrăznit să spunem cu voce tare, tot ce alții șoptesc pe la colțuri. Înainte de proteste, le aduc la cunoștință că Primăria Municipiului Târgu Mureș s-a implicat în integrarea și dezvoltarea comunității rromilor, fiind una din primele primării din țară care a susținut și a investit în: școlarizare cu transport gratuit, formare profesională, ateliere de tâmplărie, construirea de locuințe cu toate utilitățile, baie comunală, asfaltarea drumurilor, biserică etc., singura condiție fiind ca aceștia să meargă la lucru și să își ducă copiii la școli. Știm cu toții de centrul Rozmarin, unde zilnic peste 100 de copii sunt aduși de acasă cu transport gratuit, spălați, hrăniți (două mese pe zi), școliți, supravegheați și îndrumați, iar apoi transportați din nou acasă.

Vi se pare normal ca un adult sănătos să stea acasă, în vârful patului, trăind după alocațiile copiilor, în timp ce alții muncesc cel puțin 8 ore/zi plătind contribuții sociale? Vi se pare normal ca femeile care își doresc copii să muncească și să respecte protocoale de sănătate, în timp ce alte femei, la fel de apte de muncă să stea acasă, pe banii statului, aducând pe lume copii de care să nu mai aibă grijă nimeni și să-i trimită la cerșit?! Sunt convins că târgumureșenii de bună credință știu cine sunt adevărații discriminați!”.

Organizația civică Aresel a anunțat că va organiza vineri un protest pașnic în centrul municipiului Târgu Mureș, împotriva declarațiilor primarului Dorin Florea, considerată de câtre aceasta „discriminatorii și rasiste” la adresa persoanelor de etnie romă, dar și a grupurilor de persoane vulnerabile și defavorizate.

Organizatorii susțin că la protest sunt așteptați peste 1.000 de oameni din comunitățile de romi, dar și activiști și membri ai asociațiilor sau ONG-urilor civice și pe probleme de drepturile omului.

Pe 15 ianuarie, primarul Dorin Florea a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care anunța că nu își retrage declarațiile care au stârnit atâtea controverse.

„Nu retractez nici o virgulă din comunicatul atât de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective.”

Sursă FOTO: Claudiu Maior / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația