• Publicat:
Știri

Un elev model s-a spânzurat înainte de Bac pentru că nu a mai putut suporta umilințele colegilor săi. Prietenă: „Ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura. Ți-au zis Zombie”

Un elev model s-a spânzurat înainte de Bac pentru că nu a mai putut suporta umilințele colegilor săi. Prietenă: „Ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura. Ți-au zis Zombie”
Un adolescent premiant care trebuie să dea examenul de Bacalaureat a fost găsit, duminică seara, spânzurat la marginea orașului Petrila, județul Hunedoara. Apropiații săi au rupt tăcerea și spun că tânărul nu a mai suportat umilirile la care fusese supus de către colegii de liceu.

George Costache, 18 ani, a fost găsit mort la marginea orașului, după ce s-a spânzurat de creanga unui copac cu o seară înainte de prima probă a examenului de Bacalaureat, scrie Gazeta de Dimineață.

Adolescentul purta un tricou cu mesajul „The Walking Dead” („Mortul Umblător”), iar foștii prieteni susțin că tânărul, provenit dintr-o familie modestă, era adesea umilit de alți adolescenți și că fusese poreclit „Zombie”.

„Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura: ți-au zis Zombie. Așa că ai decis să pui capăt, agățându-te și lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simțit și îmi pare așa rău că în ultimul timp n-am mai fost așa apropiați. Știu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alții să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simțit tu. De aceea vreau să vă rog și să vă încurajez să fiți buni și plini de compasiune și de dragoste față de cei din jurul vostru, pentru că niciodată nu știți prin ce trec și ce simt ei. Nu merită să faci un om sa sufere, să-l rănești. Pentru că oamenii sunt printre cele mai frumoase lucruri din lumea aceasta. Și nici un suflet nu merită să sufere atât de mult încât să își dorească să își ia viața”, a scris o fostă prietenă a tânărului pe o rețea de socializare.

George era absolvent al Grupului Școlar „Constantin Brâncuși” din Petrila și era printre elevii cu rezultate bune la învățătură, având o medie generală peste 9.

Bullying-ul în școli plasează România pe locul 3 la nivel european în privința fenomenului, arată un raport al Organizației Mondiale a Sănătății, iar aproape 400.000 de elevi sunt amenințați cu bătaia și 220.000 – bătuți în mod repetat de colegi, potrivit studiului național al Salvați Copiii.

Inchide