Un eurodeputat ALDE, ATAC la Augustin Lazăr: Să își RETRAGĂ candidatura pentru un nou mandat de procuror general

Un eurodeputat ALDE, ATAC la Augustin Lazăr: Să își RETRAGĂ candidatura pentru un nou mandat de procuror general
Publicat: 06/04/2019, 13:45

Renate Weber a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că prin funcția de șef al comisiei de liberări condiționate de la Penitenciarul Aiud, Augustin Lazăr a avut un rol foarte clar în a perpetua regimul îngrozitor de opresiv din România.

„Este o rușine pentru România să aibă ca procuror general, la 30 de ani de la căderea comunismului, pe cineva care nu a fost doar simplu procuror în perioada comunistă. Augustin Lazăr a avut un rol foarte clar în a perpetua regimul îngrozitor de opresiv din România. Cred că prin deciziile pe care le-a luat, ca șef al comisiei care se pronunța pentru liberarea condiționată de la Aiud, a devenit complice al acelui sistem în care oricine spunea ceva împotriva regimului comunist era supus la rele tratamente, chiar la tortură, iar dânsul i-a menținut în această situație prin măsuri dincolo de ceea ce legea îi permitea. Dar măcar acum să își retragă candidatura depusă pentru că nu mă aștept de la Augustin Lazăr să aibă decența să se retragă din funcție înainte de a-i expira mandatul”, a spus Weber.

Potrivit acesteia, când i s-a cerut revocarea de către ministrul Justiției, Augustin Lazăr a apelat la formule legale numite în drept „abuzul de drept” pentru că știa că nu are nicio șansă în instanță să atace acea propunere.

„Este un personaj care, devreme ce a făcut ce a făcut la viața sa, nu are cum să aibă empatie, decență sau bun simț și eu astfel îmi justific, prin aceste schelete din dulapul domnului Lazăr, de ce a ajuns să semneze el însuși un protocol cu SRI prin care procurorii deveneau subordonații acestui serviciu, de ce a ajuns să i se pară că sunt normale astfel de situații, echipe mixte, adică lucruri inacceptabile într-un stat de drept. (…) Pentru mine este o enigmă și cum a ajuns procuror general și cum Raluca Prună a putut să îl pună la acea dată”, a mai spus europarlamentarul ALDE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase