Un ied a stat blocat pe o stâncă, mai bine de o zi, fără apă și fără mâncare. Cum a fost salvat de la moarte, de două ori în aceeași zi (FOTO)

Redactor:
Dragos Tanase

Un ied care a rămas blocat pe o stâncă de pe muntele Arnota, peste 24 de ore, a fost salvat de șeful salvamontiștilor din județul Vâlcea, Mircea Lera. Acesta este salvator montan de aproape 30 de ani, dar este pentru prima dată când a trebuit să salveze un animal.

Deși, inițial, ca semn de mulțumire, stăpânii animalului au vrut să-l taie și să i-l dea bărbatului acasă, aceștia au promis că îl vor lăsa să îmbătrânească în curtea lor și chiar l-au botezat „Mircea”, ca pe salvatorul său.

Salvamontiștii au marcat fericitul moment, pe pagina lor oficială de Facebook, printr-un mesaj emoționant:

”Salvamont, oricând, oriunde, pentru ca noi nu putem spune NU atunci când trebuie sa ajutăm. O salvare mai inedită a fost realizată astăzi de Mircea Lera, șeful salvamontiștilor din Vâlcea, care, la rugămințile unor localnici, le-a recuperat un ieduț rămas blocat pe un perete în muntele Arnota”…

Șeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, a povestit pentru Libertatea cum a fost salvat iedul de la moarte sigură, de două ori în aceeași zi.

„Un domn și o doamnă, în zona Arnota, căutau pe cineva să le dea iedul jos de pe stânci. Era bietul animal acolo de mai bine de o zi, fără apă și fără mâncare. Am urcat după el, l-am coborât, iar stâpânii lui mi-au propus să-l taie și să mi-l dea mie acasă. Cum să-l taie? Că eu abia l-am salvat!”

El chiar a promis că va trece săptămânal să viziteze iedul la ferma stăpânilor săi.

O femeie vrea să afle paternitatea unor… capre! De la ce a pornit totul

O femeie și-a dat în judecată o vecină, căreia îi solicită să facă un test de paternitate celor cinci capre pe care le-a cumpărat de la ea în luna decembrie 2019.

În cadrul procesului deschis de Kris Hedstrom, din Florida, aceasta îi solicită vecinei sale, Heather Dayner, fie să îi înapoieze cei 900 de dolari pe capre i-a plătit pentru cele cinci capre nigeriene, pe care le-a cumpărat de la ea în decembrie 2019, fie să aducă mostre de ADN de la tatăl caprelor pentru a demonstra „descendența”, potrivit upi.com.

Femeia care i-a intentat proces vecinei susține că solicită acest lucru pentru a putea înregistra pedigriul caprelor la American Dairy Goat Association.

Aceasta susține că Heather Dayner, proprietara fermei Baster Lane din Odessa, i-a spus că tatăl caprelor ar fi înregistrat în asociație, însă în momentul în care a aplicat pentru înregistrarea celor cinci capre, țapul nu apărea ca fiind un membru activ, deci cererea i-a fost refuzată.

Cum au furat trei indivizi un berbec și un miel de la stână. Animalele, plimbate kilometri întregi în portbagaj

Trei indivizi din Argeș s-au ales cu dosar penal pentru furt, după ce au furat un berbec și un miel de la o stână de lângă barajul Vidraru și au plimbat animalele vii kilometri întregi, în portbagaj.

În seara zilei de duminică, 17 mai, o patrulă de jandarmi a observat pe malul râului Argeș, în apropiere de barajul Prundu, o mașină care se deplasa cu viteză redusă. Vehiculul le-a trezit suspiciuni și aceștia l-au interceptat, pentru a legitima persoanele din interior, scrie Adevărul.ro.

Jandarmii au descoperit în portbagajul bărbaților un berbec și un miel. Indivizii, cu vârste de 19, 38 și 50 de ani, au declarat că au furat animalele de la o stână din apropiere.

FOTO: Facebook..com/Salvamont România

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Afacere uluitoare a lui Cristi Borcea. Din ce a putut să scoată 500.000 de dolari
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Inchide