Un instalator a găsit, sub podea, un bilețel straniu scris în urmă cu 135 de ani: „6 octombrie 1887. Cine va găsi această sticlă..”

Un instalator a găsit, sub podea, un bilețel straniu scris în urmă cu 135 de ani: 6 octombrie 1887. Cine va găsi această sticlă..
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 28/11/2022, 16:56

Un instalator care lucra la o casă din Edinburgh, Scoția, a rămas surprins când a scos o scândură și a descoperit o sticlă care conținea un mesaj vechi de 135 de ani.

Un bărbat pe nume Peter Allan lucra la o casă din Edinburgh, unde trebuia să mute un calorifer.

Acesta a fost nevoit să facă o gaură în podea pentru a localiza conductele. Când a început treaba și a scos scândura, bărbatul a găsit o sticlă de wishky care conținea un bilețel.

După ce s-a dus și i-a spus proprietarei despre ce a descoperit, atunci chiar a rămas șocat, mai ales că bilețelul fusese găsit chiar sub podeaua camerei primei servitoare din casa aceea.

„Camera are în jur de câțiva metri și am tăiat exact în jurul sticlei, fără să știu că era acolo. Nu îmi vine să cred”, a spus el.

Inițial, proprietara și instalatorul au încercat să scoată scrisoarea cu o pensetă, dar a început să se rupă.

Dornică să păstreze scrisoarea, mai mult decât sticla, femeia a decis să o spargă cu un ciocan.

„Mă simt absolut groaznic că am spart o sticlă veche de 135 de ani, dar a fost singura modalitate de a ajunge la bilet”, a spus femeia.

„Ne-am înghesuit cu toții, cu copiii mei, apoi am luminat foaia și am încercat să o citim, a fost atât de interesant”, a continuat ea.

Ce scria în bilețel

În cele din urmă, au reușit să descifreze mesajul. Acesta fusese scris de câțiva bărbați care lucraseră acolo în secolul al XIX-lea.

„James Ritchie și John Grieve au pus acest bilet, dar nu au băut whisky. 6 octombrie 1887. Cine va găsi vreodată această sticlă poate să considere că praful făcut de noi aici încă este împrăștiat pe drum”, scria în bilet.

Sursă Foto – Facebook

Biblioteca Națională a Scoției le-a recomandat să păstreze biletul într-un buzunar, iar acesta va ocupa locul de mândrie în casă.

De asemenea, aceștia plănuiesc să pună un alt bilețel împreună cu o transcriere a originalului într-o sticlă, chiar în același loc unde au găsit sticla de whisky, potrivit Ladbible.com.

Proprietara a mai spus: „Să crezi că a stat acolo în tot acest timp și că ar fi putut fi acolo pentru totdeauna este pur și simplu uimitor. Nu este doar din anii 70 sau ceva de genul ăsta, este mult mai vechi, este foarte tare.”

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase