Un jurnalist, BĂTUT de polițiști în Centrul Vechi. ”Am luat un pumn, m-a trântit de perete, apoi m-a lovit cu pumnul în coaste. Mi-a zis: ‘Ești jurnalist? Mă p… pe tine”’. REACȚIA POLIȚIEI

Un jurnalist, BĂTUT de polițiști în Centrul Vechi. ''Am luat un pumn, m-a trântit de perete, apoi m-a lovit cu pumnul în coaste. Mi-a zis: 'Ești jurnalist? Mă p... pe tine'''. REACȚIA POLIȚIEI
Publicat: 12/11/2014, 17:30
Actualizat: 13/11/2014, 21:49

Când a precizat că este jurnalist și că se află pe spațiul public, polițiștii au răspuns ”Ce dacă?” și i-au luat mobilul lui Ștefan Mako, apoi l-au bătut și l-au dus la secție.

Mako documenta de câteva luni procesul unui polițist acuzat că a omorât în bătaie un parcagiu, în contextul unor plângeri referitoare la abuzuri ale Poliției centrului istoric și ale angajaților de la Secția 10 București.

Ștefan Mako a publicat pe casajurnalistului.ro un clip în care se observă cum primul bărbat este bătut de polițiști, iar un altul îi cere jurnalistului să nu mai filmeze. Până la urmă, filmarea se oprește brusc, cel mai probabil în momentul în care Mako este deposedat de mobil.

Vezi filmulețul aici

”Mă trezesc în secția de poliție, îmi țiuie o ureche, cred că am luat un pumn,pacși din cealaltă parte, mă ia de geacă și mă trântește de perete, apoi mă lovește cu pumnul în coaste. Polițiștii urlă la mine de parcă aș fi omorât pe cineva. Îmi scot cu greu legitimația de jurnalist, brunetul o ia și o aruncă de perete: ‘Ești jurnalist, mă? Mă p… pe tine!’. Un polițist îmi citește buletinul și ia foc din nou: ‘Ești din Covasna?!Păi ce faci, băi, tu vii de la țară să comentezi?Filmează-mi p…, bă, filmează-mi p…!’, zice aplecându-se spre mine cu mâna la prohab, apoi îmi trage o palmă peste obrazul stâng și o flegmă în ochi. Apoi polițistul mai înalt mă înșfacă și încearcă să mă târască în spate, probabil la baie: ‘Acuma te f… în c…, să-mi bag p….Ăsta-i jurnalism? Acuma te f… în c…!”’, scrie Ștefan Mako pe site, spunând că până la urmă a fost lăsat să plece.

După incident, jurnalistul a mers la spital, unde a fost diagnosticat cu traumatism toracic închis. Ștefan Mako scrie pe blog că polițistul în civil, care i-ar fi pus pe cei doi agenți să îl bată, este Eduard Mardare, șeful secției 10 Poliție din Centrul Vechi. Mako a precizat că va depune plângere penală.

Reprezentanții Poliției Capitalei au declarat pentru gândul că, deocamdată, jurnalistul Ștefan Mako nu a depus plângere la Poliție și că în cazul lovirilor sau al altor violențe, polițiștii nu se pot autosesiza, fiind nevoie de o plângere. Oficialii nu au dorit să comenteze imaginile filmate de jurnalistul agresat.

Ulterior, Poliția a revenit cu un comunicat de presă în care anunță că „s-a sesizat din oficiu, pe baza imaginilor publicate, iar în acest moment, sub supravegherea unui procuror se fac verificări și cercetări în vederea stabilirii situației de fapt și de drept, urmând a se propune măsuri legale”.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Bomba pentru cei vaccinați cu două doze Pfizer! Ce s-a detectat în plasma recoltată
Informația zilei despre pensii! Milioane de români trebuie să verifice imediat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...