Un lider rom estimează că la înmormântarea lui Cioabă vor fi între 150.000 și 200.000 de oameni

Un lider rom estimează că la înmormântarea lui Cioabă vor fi între 150.000 și 200.000 de oameni
Publicat: 18/08/2013, 20:26
Actualizat: 28/03/2019, 19:32

Autointitulatul rege internațional al romilor creștini de pretutindeni, Dan Stănescu, de la Costești (Argeș) spune că vestea morții lui Florin Cioabă a venit „ca un fulger”, estimând că la înmormântarea acestuia, de la Sibiu, vor participa între 150.000 și 200.000 de oameni.

„Am primit vestea morții regelui Cioabă ca un fulger. Nu ne așteptam la această veste, ne așteptam la o veste mult mai bună, pentru că medicii turci ne-au dat o speranță. Până să se întâmple, cu Dorin Cioabă am luat legătură și mi-a zis că totul e bine, dar în această dimineață am aflat că Florin Cioabă nu mai este printre noi. Pentru noi, ortodocșii există un doliu, dar nu știu la ei pentru că sunt penticostali și au alte tradiții. De aceea, eu sunt regele creștin ortodox, Dan Stănescu”, a spus Stănescu.

El a precizat că a avut o relație foarte bună cu Florin Cioabă, „o relație de prietenie”, și a transmis condoleanțe familei.

Întrebat despre persoana care îi va lua locul lui Cioabă, autointitulatul rege al romilor, Dan Stănescu a răspuns că desemnarea urmașului la „tron” face parte „din consiliul lor de coroană”.

„Depinde, noi avem religia noastră din moși-strămoși și reguli așa cum și ei le au pe ale lor. Acum o să vedem și noi cine va fi suit pe tronul lui Cioabă. Potrivit este cel dintâi născut, Dorin Cioabă. Suntem într-o relație foarte bună cu el”, a spus Stănescu.

Acesta a estimat că la înmormântarea lui Cioabă de la Sibiu vor fi între 150.000 și 200.000 de oameni.

„Vreau să transmit romilor din România să mergem cu toții, să fim alături de familia Cioabă și să mergem la înmormântare. Dumnezeu să-l ierte! Cred că la Sibiu, la înmormântarea regelui Cioabă, vor fi între 150.000 și 200.000 de oameni”, a mai spus Stănescu.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiați ai familiei.

Informația a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta a fost declarat decedat la ora 11.10, cauza fiind un stop cardio-respirator.

Apropiați ai familei au declarat, pentru MEDIAFAX, că trupul neînsuflețit al lui Florin Cioabă va fi adus în țară în cursul zilei de luni, în funcție de încheierea formalităților la Ambasada României din Turcia, transportul urmând să fie făcut cu un avion privat, au declarat, pentru MEDIAFAX.

Rudele lui Cioabă aflate la spitalul din Antalya au contactat deja o firmă locală de servicii funerare, care ar urma să se ocupe inclusiv de documentele necesare și de asigurarea transportului până la reședința din Sibiu a „regelui” romilor, au mai spus sursele citate.

Potrivit acelorași surse, o parte a rudelor lui Florin Cioabă se vor întoarce duminică în țară, tot cu avionul, în vederea pregătirilor pentru înmormântare.

În demersurile pentru repatrierea lui Florin Cioabă se implică și personalul din Ambasada României la Ankara și din Departamentul Afaceri Consulare din Centrala MAE de la București, la solicitarea de asistență venită din partea membrilor familiei.

Fiul lui Florin Cioabă, Dorin Cioabă, declara sâmbătă că tatăl său a ieșit din comă, este în stare stabilă și se reface după intervenția prin care i-a fost montat un dispozitiv de asistare circulatorie.

Tot Dorin Cioabă a spus că la spitalul Akdeniz Ãœniversitesi a fost adusă, pe banii familiei, aparatură medicală închiriată, necesară pentru tatăl său.

Medicii spitalului Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya i-au montat lui Florin Cioabă, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Procedura, una extrem de riscantă, a durat patru ore și s-a încheiat cu succes.

Potrivit unor apropiați ai familiei, medicii care i-au montat lui Cioabă dispozitivul sunt renumți în Turcia și în lume pentru astfel de intervenții prin care, practic, pacientului i se instalează o inimă artificială.

Intervenția a făcută după ce Florin Cioabă, aflat în stare gravă și ținut în viață cu ajutorul aparatelor, a fost transferat, tot vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din aceeași provincie a Turciei.

Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul de Urgență Floreasca, a plecat miercuri noapte spre Antalya, pentru a stabili dacă Florin Cioabă, care a suferit luni după-amiază un preinfarct, ar putea fi operat acolo sau ar putea fi transportat în România.

Medicul Șerban Brădișteanu a declarat, joi, pe Aeroportul „Henri Coandă”, la revenirea în țară, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulația spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracție a inimii este redusă și sunt afectați rinichii, având nevoie de suport renal.

Fiul autointitulatului rege al romilor, Dorin Cioabă, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că tatăl său a suferit, luni după-amiază, un preinfarct și este în comă indusă, la un spital din Antalya.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro