Un nou caz de meningită în România: O adolescentă a fost transferată de la Pitești în București / Anunțul ministerului Sănătății

Redactor:
Roxana Din
Un nou caz de meningită în România: O adolescentă a fost transferată de la Pitești în București / Anunțul ministerului Sănătății
Purtătorul de cuvânt al Institutului National de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș", dr. Cătălin Apostolescu, a precizat, miercuri, pentru Mediafax, că a fost confirmat un nou caz de meningită.

Este vorba de o tânără din Pitești, care potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, a fost adusă la spital prin transfer în dimineața zilei de miercuri.

În luna aprilie a acestui an, alte câteva alte cazuri de meningită au fost raportate, înregistrându-se în acest context și decese. Atunci au murit o elevă de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală și o adolescentă în vârstă de 15 ani din Vaslui, transferată la Iași.

Ministerul Sănătății: Pacienta suspectă de meningită meningococică are 16 ani

Tânăra transferată la Institutul „Matei Balș” din Capitală, suspectă de meningită meningococică, are 16 ani și este elevă a unui liceu din Pitești. Pentru 46 de persoane, printre care elevi și cadre didactice, personal auxiliar și familie, a fost administrată chimioprofilaxia, transmite ministerul.

„Conform unei informări transmise de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Pitești, județul Argeș, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. dr „Matei Balș” din București”, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat remis Mediafax.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a demarat imediat toate măsurile impuse în astfel de cazuri.

„DSP Argeș a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situații, conform metodologiei stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică”, spun reprezentanții ministerului.

Pentru 46 de persoane, printre care se numără elevi, cadre didactice, personal auxiliar și familie, a fost administrată chimioprofilaxia.

„Au fost stabiliți contacții direcți și a fost administrată chimioprofilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice și personal auxiliar, precum și pentru alți 2 contacți din familie”, potrivit sursei citate.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat și faptul că, în unitatea de învățământ au fost instituite deja toate măsurile de curățenie și dezinfecție aferente.

×
Misiunea SpaceX ajunge la Stația Spațială Internațională

Misiunea SpaceX ajunge la Stația Spațială Internațională

Publicată de Gandul pe Duminică, 31 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide