Un nou oraș din România va avea un Aquapark cu bani de la buget. Construcția va costa până la 30 de milioane de euro

Un nou oraș din România va avea un Aquapark cu bani de la buget. Construcția va costa până la 30 de milioane de euro
Publicat: 28/02/2018, 16:23

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, în ședința Consiliului Local că Aquapark-ul reprezintă una dintre nevoile actuale ale municipiului Cluj-Napoca.

„Un Aquapark reprezintă una dintre nevoile actuale ale municipiului Cluj-Napoca, avem un teren liber de sarcini. Consiliul Local a acordat, în unanimitate, un vot de principiu în vederea realizării studiilor de oportunitate, fezabilitate și a unui Masterplan pentru construirea unei noi baze sportive pentru sportul de performanță și a unui Aquapark, pe un teren de 16,5 hectare în zona Becaș de la periferia municipiului, din care 12 hectare vor reveni Aquapark-ului. Investiția în Aquapark este estimată între 15 – 30 de milioane de euro și propunem să realizăm acest proiect în parteneriat cu o firmă privată, selectată în urma unei licitații, cu care Primăria va încheia un contract de concesiune a lucrărilor”, a spus Boc.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat, la rândul său, că Aquapark va cuprinde o zonă de interior, una de exterior și o parcare cu o capacitate de 800 de locuri.

„Aquapark-ul în exterior va avea minimum 5 tobogane cu înălțime cuprinsă între 14 și 17 metri, dar vom avea și o zonă pentru copiii între 3 și 7 ani. De asemenea, în zona de interior ne gândim la partea de SPA, saună, tratamente de înfrumusețare dar și la tobogane care pot fi folosite și pe perioada iernii”, a precizat Tarcea.

Acesta a explicat că municipalitatea va pregăti și un studiu de trafic pentru zona viitorului Aquapark.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase