Un nou studiu arată probabilitatea riscului de infectare cu Covid-19 în sălile de fitness

Un nou studiu arată probabilitatea riscului de infectare cu Covid-19 în sălile de fitness
Un nou studiu arată probabilitatea riscului de infectare cu Covid-19 în sălile de fitness. Foto: Unsplash/ caracter ilustrativ
Publicat: 29/10/2020, 17:11
Actualizat: 29/10/2020, 17:12

Cercetătorii au analizat peste 62 de milioane de vizite la sala de sport din 14 țări europene și au descoperit că doar 487 de infecții au fost raportate de operatori

S-a vorbit mult despre faptul că sălile de sport ar trebui să rămână deschise sau să fie forțate să închidă în timp ce lumea se confruntă cu pandemia de coronavirus. Însă un nou studiu a sugerat că sălile de sport din întreaga Europă prezintă un risc extrem de scăzut de infecție și ar trebui menținute deschise pentru sănătatea și bunăstarea comunităților lor.

După ce au analizat peste 62 de milioane de vizite la sala de sport din 14 țări europene din septembrie, cercetătorii de la Universitatea Sheffield Hallam au descoperit că doar 487 de infecții au fost raportate de către operatori, ceea ce rezultă o rată de 0,78 cazuri la 100.000 de vizite.

Un nou studiu a sugerat că sălile de sport din întreaga Europă prezintă un risc extrem de scăzut de infecție

Studiul SafeACTiVE a fost realizat de Centrul de cercetare avansată în domeniul sănătății (AWRC) al Universității Sheffield Hallam, alături de Universitatea King Juan Carlos din Madrid, Spania.

Directorul AWRC, profesorul Rob Copeland, a declarat: „Datele din studiul SafeACTiVE arată că sălile de sport din întreaga UE sunt locuri sigure pentru exerciții”.

„Știm că forma fizică poate ajuta la reducerea severității infecției cu Covid-19 și, mai mult, a fi activ ne poate ajuta să facem față psihologic atunci când ne confruntăm cu provocările unui al doilea val de pandemie din Europa.

Cercetarea lui Sheffield Hallam a fost comandată de EuropeActive – o asociație non-profit pentru sectorul european de fitness și activitate fizică.

Profesorul Alfonso Jimenez, șeful think-thank-uluiEuropeActive, a declarat: „Sunt încântat să confirm un nivel atât de scăzut de risc de infecție în cluburile de fitness și de sănătate, consolidând mesajul că fitnessul și activitatea fizică sunt o parte fundamentală a soluției în timpul Covid -19 pandemie pentru a ajuta la întărirea și îmbunătățirea funcționării imune și la un risc mai mic de boli virale. „

Raportul complet va fi lansat în noiembrie.

Sălile de fitness au fost închise în România în periaoda 15 martie – 15 iunie

În România, la nivel guvernamental, încă nu s-a pus din nou problema închiderii sălilor de fitness la nivel național. Mai multe cadre medicale însă, cer acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase