Un pompier a murit în timpul unei operațiuni de salvare a unor muncitori îngropați de vii

Un pompier a murit în timpul unei operațiuni de salvare a unor muncitori îngropați de vii
Publicat: 11/07/2013, 23:12
Actualizat: 28/03/2019, 13:59

Operațiune de salvare sfârșită tragic la Fetești. Un pompier a murit după ce a fost surprins sub un mal de pământ în timp ce încerca să-i salveze pe doi muncitori îngropați de vii.

Incidentul a avut loc în cartierul „Coloniști” din Fetești, unde mai mulți muncitori săpau un șanț, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat peste ei.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Ialomița, iar doi pompieri militari care au intervenit și au încercat să îi scoată pe muncitori au rămas și ei prinși sub un al doilea al doilea mal de pământ care s-a surpat.

Forțele de intervenție au reușit în scurt timp să-i scoată la suprafață pe unul dintre muncitori și pe cei doi pompieri, unul dintre ei în stare gravă, cadrele medicale încercând să-l resusciteze însă fără succes. Cel de-al doilea muncitor se afla în pământ până la brâu.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Ialomița, Constantin Nae, a declarat că medicii de la Ambulanță au încercat timp de aproximativ o oră sa îl resusciteze pe pompierul rănit grav, însă fără rezultat.

„Pompierul militar a decedat în ambulanță. Eforturile medicilor nu au dat rezultate, iar lucrătorii ISU intervin pentru scoaterea celui de-al doilea muncitor. Acesta este conștient și este în stare stabilă, dar va fi investigat medical”, a spus colonel Constantin Nae.

Pompierul avea 41 de ani și lucra la Garda de Intervenție Fetești.

De asemenea, șeful ISU Ialomița a afirmat că primul muncitor scos de sub malul de pământ și celălalt pompier au primit îngrijiri medicale la fața locului și nu necesită internarea.

„Oricum un muncitor, primul scos, a primit îngrijiri medicale și nu are nevoie de spitalizare, la fel și unul dintre pompieri. Am înțeles că muncitorii săpau la canalizare, iar la un moment dat un mal de pământ s-a surpat peste ei. Au intervenit oamenii noștrii, dar pământul s-a surpat din nou și peste pompieri, aceștia erau susținuți în corzi și au fost trași de colegii lor pe mal, iar acum lucrează 12 pompieri pentru scoaterea muncitorului”, a precizat Constantin Nae.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, Parchetul Judecătoriei Fetești face cercetări cu privire la accidentul de muncă din Fetești, unde aveau loc lucrări la o rețea de apă – canalizare.

La fața locului s-a deplasat o echipă formată din procurori și polițiști.

De asemenea, reprezentanții ITM Ialomița au început o anchetă la fața locului pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul, dacă au fost respectate regulile de protecție a muncii și dacă cei doi bărbați lucrau cu contracte legale de muncă.

Doi muncitori care săpau un șanț în municipiul Fetești au rămas prinși sub un mal de pământ, iar la scurt timp malul s-a surpat din nou peste doi pompieri care încercau să-i salveze pe muncitori. Incidentul a avut loc în cartierul „Coloniști” din Fetești, unde cinci muncitori săpau un șanț.

Cei doi pompieri și unul dintre muncitori au fost scoși la suprafață, unul dintre pompieri fiind în stare gravă.

UPDATE 18.00: Cel de-al doilea muncitor care rămăsese prins sub un mal de pământ într-un șanț din Fetești unde au rămas blocați și doi pompieri, unul dintre ei decedând, a fost scos la suprafață și este în stare bună, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Ialomița.

„A fost scos și muncitorul care încă mai era acoperit de pământ. S-a lucrat contracronometru pentru salvarea lui, iar acum este în stare stabilă și comunică, primind îngrijiri medicale la fața locului. Pompierii au lucrat conform normelor, s-au asigurat, au pus panouri, au coborât cu cordeline, dar s-a întâmplat nenorocirea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomița, Lăcrămioara Chirea.

După ce a fost scos de sub malul de pământ, muncitorul a fost dus la ambulanță, apoi a fost preluat de un elicopter SMURD care îl va transporta la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Din primele date ale anchetatorilor și din declarațiile martorilor reiese că șanțul adânc de 5 metri nu era protejat cu panouri, potrivit legislației, iar cei cinci muncitori care lucrau acolo nu purtau căști de protecție.

UPDATE 18.25: Plutonierul Gabriel Boitan, pompierul militar care a decedat în timpul acestei operațiuni, va fi decorat post-mortem de către Ministerul Afacerilor Interne, cu Medalia de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Secretarul de stat MAI Constantin Chiper a transmis condoleanțe în numele MAI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Decizie pentru cei care au permis categoria B. Legea a fost promulgată de Iohannis
Horoscop, 4 mai 2024. Bani și reușite pentru Berbeci. Zodia care trebuie să fie atentă...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple