Un profesor din Arad a declarat la ANAF venituri uriașe. Suma incredibilă obținută doar din meditații

Un profesor din Arad a declarat la ANAF venituri uriașe. Suma incredibilă obținută doar din meditații
Fotografie cu caracter ilustrativ
Publicat: 08/08/2022, 19:00
Actualizat: 08/08/2022, 19:20

Un profesor din Arad a devenit campion la bani câștigați din meditații. El a declarat la ANAF că a obținut aproximativ 300.000 de lei, adică în jur de 60 de mii de euro, doar din meditații, iar un alt cadru didactic din Timișoara, a declarat venituri de circa 10.000 de euro.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a declarat că profesorii români au raportat pentru anul trecut la ANAF venituri de zeci de mii de lei, sau chiar de euro din meditații.

Au fost situații în care profesorii care dau meditații s-au autorizat și au declarat. Undeva în vestul țării, la Arad cred, un profesor a declarat venituri de vreo 60.000 de euro și a plătit impozit, la Timișoara un altul a declarat 50.000 de lei și a plătit impozit. Deci lucrurile, încet încet, intră în normalitate. Iar ce ne dorim noi ca ANAF, nu este ca noi să controlăm și să prindem pe cineva, ci contribuabilii din România să aibă un comportament fiscal corect. Ăsta este scopul final”, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF, potrivit digi24.ro.

ANAF a publicat un ghid al profesorului care primește bani din meditații

ANAF a publicat recent un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Acesta are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului, de a avea casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile realizate.

Declarația de venit pentru calcularea impozitului datorat statului trebuie depusă până în data de 25 a fiecărei luni.

Documentul, care poate fi consultat aici, nu precizează, însă, și ce se întâmplă dacă profesorii nu depun declarația la Fisc.