• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Un român acuzat de trafic de droguri prin „internetul ascuns” a fost condamnat la închisoare în SUA

Un român acuzat de trafic de droguri prin „internetul ascuns” a fost condamnat la închisoare în SUA
Detalii pe gândul

Gruparea din care făcea parte ar fi livrat peste 500 kilograme de MDMA, un drog sistetic, și pastile ecstasy în S.U.A., Finlanda și Suedia, folosind Silk Road, un tip de rețea suprapusă ce facea parte din rețeaua globală de internet (darknet), iar pentru plata drogurilor ar fi acceptat inclusiv bitcoin (monedă virtuală), potrivit Poliției Române.

„În data de 11 aprilie, U.S.District Court, curte de judecată federală americană, a condamnat un membru al unei grupări infracționale specializate în trafic internațional de droguri prin darknet, la 36 de luni de închisoare. Cel în cauză și liderul grupării, ambii cetățeni români, au fost prinși pe teritoriul României în data de 3 mai 2016 de către polițiștii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea DIICOT în cadrul unei operațiuni la care s-au alăturat polițiști belgieni, Europol, Eurojust, D.E.A. și H.S.I. din Statele Unite ale Americii”, explică IGPR.

Pe lângă cei doi români depistați în România, în acest caz au mai fost făcute 17 arestări în Belgia.

Potrivit sursei citate, „cei doi români, liderii operațiunilor cu droguri de mare risc, fi recrutat mai multe persoane în grupul infracțional, care să se ocupe de livrarea drogurilor. Cele două persoane reținute au fost ulterior extrădate S.U.A. – District of Colorado, în iulie și octombrie 2016, unde au fost cercetate și judecate, una dintre ele primind sentință 36 de luni de închisoare, cealaltă, liderul grupării, riscând o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare”.

Inchide