Un sat de la nordul Kievului, lovit de rachete rusești. Atacul, soldat cu mai mulți morți, spune Zelenski

Un sat de la nordul Kievului, lovit de rachete rusești. Atacul, soldat cu mai mulți morți, spune Zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa Foto: Facebook
Publicat: 20/05/2022, 09:25

Rușii au lovit, joi, cu rachete, un sat în regiunea Cernigău, la nord de Kiev, a anunțat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Atacul de la Desna s-a soldat cu mai mulți morți, potrivit acestuia.

Zelenski spune că există „lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au şi nu pot avea nicio explicaţie militară pentru Rusia”.

„Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a delarat Zelenski, potrivit CNN.

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi asta nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk, rezultând în 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi. Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse, toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Distrugeţi cât mai multe case, facilităţi sociale şi întreprinderi, este un genocid asupra poporului ucrainean şi pentru care vinovații vor răspunde cu siguranţă în faţa justiţiei”, a spus Zelenski.

El a amintit şi că primul proces împotriva unui criminal de război rus a început deja la Kiev „și se va încheia cu restabilirea deplină a justiţiei în cadrul tribunalului internaţional. Sunt sigur de asta. Îi vom găsi şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei care dau şi execută ordine penale”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase