• Publicat:
Știri

Un steag tricolor de 300 de metri a unit România cu R. Moldova la podul peste Prut de la Sculeni

Un steag tricolor de 300 de metri a unit România cu R. Moldova la podul peste Prut de la Sculeni
Un steag tricolor de 300 de metri a unit România cu R. Moldova la podul peste Prut de la Sculeni

Organizațiile unioniste au desfășurat drapelul uriaș în amintirea Podurilor de flori din anii ”90 și au cerut autorităților ridicarea interdicției președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

După acțiunea de la Sculeni, participanții din Chișinău au mers la Iași, unde au întins o horă în Piața Unirii, în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, inițiativa aparținând Blocului Unității Naționale (BUN).

„Astăzi (n.r. – sâmbătă) ne-am reîntâlnit cu drag și dor la Prut, în memoria generațiilor care au contribuit la promovarea românismului și ca o promisiune: speranțele lui Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi și ale tuturor celor care au fost prezenți la Podurile de Flori vor fi în curând împlinite. Nu putem fi despărțiți de un râu intern, de granițe nedrepte sau de ignoranță”, a precizat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei, de la Chișinău.

Duminică, organizațiile care formează BUN se vor alătura mitingului de protest din Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00. Următoarea manifestație de amploare a BUN va fi Marea Adunare Națională, organizată duminică, 5 iulie, în centrul Chișinăului, la eveniment fiind așteptați să participe toți cetățenii din raioanele Republicii Moldova, se mai arată în comunicatu citat.

Liderul mișcării „Acțiunea 2012”, George Simion, a fost expulzat la mijocul lunii mai, din Republica Moldova, cu interdicție de intrare în țară pentru cinci ani.

Simion, cetățean român, a fost reținut de către agenții Serviciului moldovean de Informații și Securitate, iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicție de reintrare în această țară.

Ministerul de Interne de la Chișinău a explicat că Simion a fost expulzat de pe teritoriul Republicii Moldova în baza unei legi care permite o astfel de decizie „ca măsură asigurătorie” împotriva unui străin care ar putea pune în pericol securitatea națională.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 este o coaliție de asociații nonguvernamentale și grupuri civice care susțin unirea Republicii Moldova cu România.

Tags:
Inchide