Un stomatolog s-a filmat în timp ce făcea o extracție dentară urcat pe un hoverboard

Un stomatolog s-a filmat în timp ce făcea o extracție dentară urcat pe un hoverboard
Un stomatolog s-a filmat în timp ce făcea o extracție dentară urcat pe un hoverboard / Sursă Foto: Captură Twitter
Publicat: 20/09/2020, 15:40
Actualizat: 06/04/2021, 15:49

Un fost dentist care a fost filmat făcând o extracție dentară unui pacient în timp ce stătea pe un hoverboard a fost condamnat la 12 ani de închisoare, potrivit unei declarații a Departamentului de Drept din Alaska, relatează CNN.

Bărbatul a fost condamnat pentru 46 de infracțiuni în ianuarie

Seth Lookhart, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat pentru 46 de infracțiuni în ianuarie, inclusiv fraudă medicală, complot pentru fraudă, practicarea ilegală a medicinei dentare și punerea în pericol a unei persoane prin comportament neglijent.

Lookhart și-a cerut scuze pentru faptele sale citind dintr-un discurs pregătit: „Știu că ar fi trebuit să fiu mai disciplinat și mai atent atunci când aveam grijă de pacienții pe care îi iubeam”, a spus el. Cazul lui Lookhart, acuzat că nu își trata pacienții cu profesionalism și că îi taxa pentru proceduri medicale care nu erau necesare sau care nu puteau fi justificate corespunzător, a intrat în atenția publicului după ce s-a filmat în timp ce extrăgea un dinte aflându-se pe un hoverboard.

În cel puțin o conversație, Lookhart a glumit pe seama incidentului spunând că efectuarea unei astfe de proceduri pe un hoverboard reprezintă „un nou standard de îngrijire medicală”. Lookhart ar fi făcut, de asemenea, anestezii de mii de ori fără să aibă competențe în acest sens în timp ce deturna bani prin programe sociale precum Medicaid.

Unii pacienți spun, de asemenea, că au aflat ulterior realizării procedurilor medicale că Lookhart lucrase pe dintele greșit sau că efectuase un tratament diferit de cel despre care discutaseră.

Aceasta nu este o infracțiune economică. Nu este un caz în care tribunalul condamnă pe cineva pentru că a furat 2 milioane de dolari. Lookhurt a făcut rău oamenilor, oameni vulnerabili, copii cu dizabilități”, a afirmat Eric Senta, oficial în Departamentul de Justiție al guvernului local din Alaska.