Un tânăr a murit în urma exploziei unui proiectil, într-un poligon. MApN: Tânărul mort la Jegălia săpase o groapă în perimetrul marcat al poligonului

Un tânăr a murit în urma exploziei unui proiectil, într-un poligon. MApN: Tânărul mort la Jegălia săpase o groapă în perimetrul marcat al poligonului
Publicat: 06/10/2012, 11:11
Actualizat: 31/03/2019, 12:16

MApN: Tânărul mort la Jegălia săpase o groapă în perimetrul poligonului, care este marcat

Tânărul care a murit, vineri, în urma exploziei unui proiectil în perimetrul poligonului de la Jegălia, în județul Călărași, săpase o groapă în căutarea acestuia, intrând în zona marcată cu „acces interzis”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu

„În jurul orelor 17.30, pe teritoriul poligonului, la cinci kilometri de incinta unității, a fost descoperit trupul neînsuflețit al unei persoane civile. În apropiere, s-a găsit o groapă proaspăt săpată, de formă paralelipipedică, adâncă de peste un metru, precum și o unealtă de săpat”, a declarat Spânu.

Purtătorul de cuvânt al MApN a mai precizat că poligonul de experiențe al Armatei funcționează din anul 1920 și este destinat tragerilor cu armament de infanterie și artilerie, având o suprafață de 1.847 de hectare.

„Zona este marcată ca loc periculos cu panouri ce interzic accesul persoanelor neautorizate, paza perimetrului poligonului fiind asigurată cu patrule. Autoritățile locale erau notificate, conform procedurilor legale, cu privire la riscurile pe care și le asumă cei care pătrund neautorizat în perimetru”, a mai precizat Spânu.

Purtătorul de cuvânt al MApN a mai spus că o comisie a Statului Major General cercetează circumstanțele producerii incidentului, iar ministrul Apărării Naționale a ordonat ca, în perioada următoare, autoritățile militare în drept să ia măsuri suplimentare de informare și conștientizare a populației din jurul tuturor poligoanelor, pentru evitarea riscurilor presupuse de încălcare a normelor de acces în aceste zone.

Pe de altă parte, surse judiciare implicate în anchetarea cazului au precizat pentru MEDIAFAX că alături de tânărul care a decedat a mai fost implicat un frate al său. Acesta, împreună cu tatăl celor doi tineri, a mai fost implicat într-un incident similar, în urma căruia a rămas fără o mână.


Un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna călărășeană Perișoru, a murit, vineri, în urma exploziei unui proiectil, primele date ale polițiștilor, care fac, în prezent, o anchetă la locul deflagrației, indicând că incidentul a avut loc în poligonul Jegălia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Călărași, inspector Ramona Tudor, evenimentul a fost anunțat prin Serviciul Unic de Urgență 112, la fața locului deplasându-se o echipă operativă pentru a verifica împrejurările în care a murit tânărul.

„Incidentul a fost anunțat la 112, vom stabili ce s-a întâmplat. Primele date arată că a avut loc o deflagrație în zonă și un tânăr de 18 ani, din comuna Perișoru, a decedat. Vom lua legătură cu administratorul poligonului Jegălia pentru a stabili cum a ajuns adolescentul respectiv acolo. La fața locului este o echipă de cercetare și, în urma anchetei, se va stabili în ce împrejurări a avut loc decesul tânărului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călărași, inspector Ramona Tudor.

Poligonul Jegălia este situat între localitățile călărășene Tudor Vladimirescu și Perișoru.

La ora transmiterii acestei știri, polițiștii călărășeni fac cercetări pentru a stabili în ce condiții a avut loc accidentul.

Potrivit unor surse judiciare, doi frați erau cu vacile la păscut, în zona fostului poligon MApN Jegălia, iar la un moment dat unul dintre ei a văzut un fier și a vrut să-l scoată, ulterior producându-se o deflagrație. În urma exploziei, băiatul de 18 ani a murit, celălalt tânăr scăpând nevătămat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Exclusiv. Mario Fresh, ipostaze rare! Ce i-a făcut Alexiei Eram
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai