Un tânăr din Craiova a găsit un portofel cu bani, carduri și codurile acestora și le-a predat Poliției

Un tânăr din Craiova a găsit un portofel cu bani, carduri și codurile acestora și le-a predat Poliției
Publicat: 09/08/2012, 17:32
Actualizat: 10/08/2012, 07:44

Un tânăr de 20 de ani din Craiova a găsit într-un parc un portofel cu 1.000 de lei, carduri și PIN-urile acestora și le-a dus la Poliție, el mărturisind că nu s-a gândit niciun moment să oprească banii, întrucât s-a pus în situația celui care i-a pierdut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Valentin Cotoi, de 20 de ani, din Craiova, a găsit, miercuri seară, un portofel în care se aflau mai multe carduri bancare și PIN-urile aferente, precum și suma de aproximativ 1.000 de lei.

Tânărul alerga prin Parcul Nicolae Romanescu, iar la un moment dat a găsit portofelul pe jos.

Ulterior, acesta a mers la cea mai aproiată secție de poliție, unde a lăsat portofelul și a povestit cum s-a întâmplat totul.

„Am găsit portofelul imediat la ieșirea din parc, era aruncat pe jos. Eu mă aflam la alergat, mă întrețineam. Când am văzut portofelul, am rămas șocat…eram uimit. Erau bani, multe acte, carduri, ulterior am aflat că erau cu tot cu PIN-uri. Nu m-a gândit însă să-i opresc, m-am pus în situația celui care l-a pierdut. Și mie dacă mi s-ar fi întâmplat, și eu dacă aș fi fost în locul dânsului, aș fi vrut ca cineva să fi dus portofelul la secție”, a declarat Valentin Cotoi.

El a mai spus că era singur în momentul în care a găsit bunurile și că nimeni nu l-a sfătuit să le ducă la poliție, ci a luat singur această decizie.

Tânărul a dus portofelul la Secția 3 din Craiova, joi dimineață, iar polițiștii au mers acasă la persoana care a pierdut actele, pentru a i le înapoia.

Păgubitul, care abia atunci și-a dat seama că îi lipsește portofelul, a venit la Secția 3 de Poliție, unde s-a întâlnit cu tânărul de 20 de ani, căruia i-a mulțumit și l-a felicitat.

După ce și-a recuperat portofelul, bărbatul, care nu a vrut să își dezvăluie indentitatea, a declarat că gestul lui Valentin Cotoi este de apreciat și de urmat pentru ceilalți oameni.

„Un gest exemplar și bun de urmat. Am obeservat că mi-a dispărut portofelul și documentele în jurul orei 8.30, în urma sesizării de la Poliție, care s-a deplasat la mine la domiciuliu și mi-a adus la cunoștiință. Aveam cam 1.000 de lei în portofel, dar și documente, carduri, permis de conducere, buletin și multe alte acte”, a declarat bărbatul.

Valentin a primit felicitări și de la polițiști care îi îndeamnă pe toți oamenii să procedeze la fel într-o situație similară.

„Îl felicităm pe tânărul craiovean și ne dorim ca în fiecare zi să ne întâlnim cu astfel de cazuri și este un exemplu pentru întreaga societate”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al Inspenctoratului de Poliție Județean Dolj.

Tânărul nu are un loc de muncă în prezent, el pregătindu-se să se înscrie la concursul de admitere la Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare, urmând exemplul fratelui său care este ofițer de poliție la un post din județul Dolj.

„Ne bucură faptul că unul dintre viitorii candidați la un post într-o instituție a statului dă dovadă de spirit civic și îi dorim succes în dorința sa de a intra în rândul agenților de penitenciare”, a mai spus Amelia Căprărin.

În ultimii ani, în Craiova, s-au înregistrat opt astfel de cazuri, când persoane care au găsit portofele pe stradă le-au dus la Poliție. Un astfel de exemplu este cel al unui student care a găsit aproximativ 30.000 de lei, uitați pe un bancomat din oraș.

Georgiana Stănescu, [email protected]