Un tavan s-a prăbușit la Direcția de Taxe și Impozite Sector 5. Două persoane rănite

Un tavan s-a prăbușit la Direcția de Taxe și Impozite Sector 5. Două persoane rănite
Publicat: 26/03/2014, 14:16
Actualizat: 04/02/2019, 16:38

Un tavan s-a prăbușit în această dimineață la sediul Direcției de Taxe și Impozite Sector 5 din Kogălniceanu. În urma incidentului, două persoane au fost rănite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IGSU, lt. Vasile Daniel, incidentul a avut loc la sediul din Bd. Kogălniceanu nr. 8, „unde s-au prăbușit 4- 5 metri pătrați dintr-un tavan fals, din rigips, iar două persoane au fost rănite ușor. Una dintre victime – o femeie cu zgârieturi la cap și dureri abdominale – a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgență din București, dar este conștientă și cooperantă. Cealaltă persoană, fără răni pe corp a fost investigată la fața locului, dar a refuzat să fie transportată la spital și se află în afara oricărui pericol”, a declarat Vasile Daniel pentru Gândul.

Directorul executiv al Poliției Locale Sector 5, Bogdan Georgerscu, a spus că, de la un etaj superior, pe coloana țevilor de apă a căzut o cărămidă, care la impact a desprins bucăți de rigips din tavan, la parterul clădirii.

În urma incidentului, activitatea cu publicul nu a fost întreruptă la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 5.

Inspectori de la ITM București vor merge la sediul Direcției Impozite și Taxe Locale Sector 5, pentru a stabili cum s-a produs incidentul și dacă acesta poate fi încadrat ca accident de muncă.

Cum se plătesc taxele în România. Reportaj cu camera ascunsă

Incidentul de la Direcția de Taxe și Impozite Sector 5 vine la o zi după ce un ministru al cabinetului Ponta, Răzvan Cotovelea a criticat serviciile oferite de instituțiile de stat, care colectează taxe și impozite, calificându-le drept mizerabile și primitive. El a stat 45 de minute la coadă ca să își plătească taxele și s-a arătat revoltat de prestația insitutuției. În opinia sa, informatizarea sistemelor din administrația publică ar trebui să reprezinte o prioritate, ce ar putea fi finanțată din fondurile europene alocate României în perioada 2014-2020.

„Știu în detaliu situația de la ANAF pentru că și eu, la fel ca și alți cetățeni ai României, am fost în situația să achit anumite contribuții ale familiei și, după 45 de minute, nu am înțeles deloc, sincer vorbind, cum este organizată această instituție a statului. Este o mizerie ce se întâmplă acolo. Sunt nevoi mari, investiții financiare care trebuiau realizate până acum, erau angajamente pe care România le-a luat în 2010, lucruri care încă nu funcționează (…) Ceea ce se întâmplă acum la toate sediile ANAF este un privitimism dacă ne comparăm situația cu alte state europene, cum ar fi Germania sau Austria, unde peste 99% din plăți se fac online”, a afirmat Cotovelea, la conferința internațională „Mediafax Talks about Digital Europe”.

El a adăugat că situația de la ANAF poate fi schimbată prin utilizarea fondurilor europene care vor fi alocate României în perioada 2014-2020 pentru informatizarea administrației publice.

„În plus, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au un acord cu Banca Mondială pentru un împrumut care poate ajunge până la 100 milioane de euro pentru informatizarea instituției, care trebuie să fie o prioritate”, a spus Cotovelea, ministru pentru Societatea Informațională.

Fiscul însă are alte priorități. De la începutul anului a cheltuit două milioane de euro pe sigle, campanii media și pe instruirea funcționarilor. Totul pentru a-i convinge pe români să își declare veniturile. Oamenii pierd însă în continuare ore în șir la ghișeele instituției pentru a-și plăti dările. Astfel, patronii din România fac 39 de drumuri la ghișee pentru a-și plăti taxele și impozitele, în fiecare an, de trei ori mai multe față de media europeană, potrivit datelor Băncii Mondiale și PwC, citate de Digi 24.

Românii pierd pierd anual 200 de ore pentru a-și achita dările către stat, media europeană fiind de 179 de ore. Taxele se pot plăti online doar la 77 dintre cele 3.180 de primării. Prin urmare, cozile lungi la ghișee sunt în continuare o realitate pe care trebuie să o îndure cei care trec pragul direcțiilor fiscale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia