Hackerul român pentru care FBI oferea o recompensă de 750.000 de euro a fost prins

Publicat: 25/08/2021, 20:25
Actualizat: 25/08/2021, 21:11

Daniel Bosogioiu, unul dintre cei doi hackeri români pentru care FBI oferea o recompensă de 750.000 de euro, a fost prins.

Potrivit Poliției Capitalei, miercuri, 25.08.2021, în baza unei informații, polițiști din cadrul Secției 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autoritățile judiciare FBI -SUA. Se pare că este vorba despre Daniel Bosogioiu, un infractor căutat internațional pentru prinderea căruia FBI oferea 750.000 de dolari.

Bărbatul este cercetat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunilor de asocierea in vederea săvârșirii de înșelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani , falsificare de pașapoarte și trafic cu mărci de servicii contrafăcute.

„La data de 25.08.2021, in baza unei informații, polițiști din cadrul Secției 2 au depistat o persoană pe numele căreia este emis un mandat de arestare provizorie de către autoritățile judiciare FBI -SUA.

În jurul orei 12:30 cei doi polițiști l-au depistat pe bărbatul de 40 de ani, cercetat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunilor de asocierea in vederea săvârșirii de înșelăciuni prin mijloace electronice, spălare de bani , falsificare de pașapoarte și trafic cu mărci de servicii contrafăcute”, se arată într-o informare a Poliției Capitalei. 

Românul prins era căutat de peste 9 ani

Pentru prinderea lui Daniel Bosogioiu, FBI oferea 750 de mii de dolari. Acesta și partenerul său, Nicolae Popescu, erau  căutați de peste 9 ani.

Cei doi sunt acuzați că au vândut „fictiv” mașini și alte vehicule.

Astfel pe „capul” lui Nicolae Popescu, considerat „tartorul” mecanismului de fraudare, serviciile secrete din State au pus o recompensă un milion de dolari.

„Programul transnațional de recompensare a criminalității organizate al Departamentului de Stat al Statelor Unite oferă o recompensă de până la 750.000 dolari pentru informații care duc la arestarea și / sau condamnarea lui Dumitru Daniel Bosogioiu. Dumitru Daniel Bosogioiu este căutat pentru presupusa sa participare la o schemă sofisticată de fraudă pe internet”, se arată pe site-ul FBI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase