UPDATE Scene incredibile în Capitală. Două mașini au căzut într-un șanț săpat în carosabil de RADET | Brigada Rutieră reacționează: RADET avea acordul de intervenție depășit / Viceprimarul Capitalei: Protocolul de semnalizare a fost respectat / RADET, amendat cu peste 3.000 lei

Publicat: 25/11/2019, 17:34

Bădulescu, despre mașinile căzute în șanț: Protocolul de semnalizare a fost respectat

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, luni, la Antena 3, că un grup de petrecăreți ar fi îndepărtat o parte din semnalizare, pe Aleea Compozitorilor și astfel s-a produs accidentul.

„Vreau să vă spun că în jurul orelor 04.00 0s-au terminat cercetările la față locului la acel incident, ora la care au fost și cele două autoturisme dislocate și duse într-un garaj. Concluzia preliminară la care s-a ajuns, se pare că un grup de petrecăreți, din ceea ce au declarat martorii de la fața locului, ar fi îndepărtat o parte din semnalistică, pentru că trebuie subliniat faptul că restul a fost la loc și în momentul impactului, motiv pentru care șoferul care ulterior a venit la față locului ne-a spus că nu a văzut semnele de circulație”, a spus Bădulescu.

Întrebat dacă semnele de circulație erau marcate corespunzător, viceprimarul Capitalei a spus că acest lucru este exclus și că protocolul de semnalizare a fost respectat.

„Protocolul de semnalizare a fost respectat. Cercetarea la față locului a indicat prezența fizică a indicatoarelor, acestea au fost găsite în interiorul gropii din carosabil. Lucru care este evident este că aceste au ajuns acolo că urmare a impactului între autoturism și semnele care marcau groapă respectivă”, a mai sous Bădulescu.

Potrivit acestuia, în prezent este așteptată finalizarea cercetării polițiștilor, iar cei doi șoferi sunt așteptați la sediul Primăriei pentru a încheia o înțelegere amiabilă în privința despăgubirilor.

„Cele două victime ale accidentului, cele două vehicule, urmează proprietarii acestora să se deplaseze la sediul nostru pentru încheierea amiabilă de despăgubirilor (…). Ce trebuie să reținem din acest incident este faptul că nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Vom începe o discuție în acest sens (de despăgubire a celor doi șoferi implicați în accident – n.r.), în care vom încerca să ajungem la un numitor comun asupra pretențiilor pe care aceștia le pot avea în raport cu situația care va fi expusă în primul rând de organele de urmărire penală”, a mai spus Aurelian Bădulescu.

Brigada Rutieră, după ce 2 mașini au căzut într-un șanț: RADET avea acordul de intervenție depășit

Brigada Rutieră precizează, după ce două mașini au căzut duminică seară într-un șanț parte a lucrărilor RADET, că în ziua producerii accidentului Regia avea aprobarea depășită pentru a efectua reparațiile în zonă, urmând a fi luate măsurile legale în acest caz.

Duminică seară, în jurul orei 21.30, două mașini care circulau pe Aleea Compozitorilor dinspre Bulevardul 1 Mai, în momentul în care au ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, au cazut într-un șanț săpat în carosabil, parte a unei lucrări de termoficare RADET, anunță Brigada Rutieră.

Unul dintre șoferi a fost rănit ușor.

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că în data de 20 noiembrie, RADET a primit acord de intervenție din partea Brigăzii Rutiere, valabil 48 de ore, în vederea realizării lucrărilor din Aleea Compozitorilor. De asemenea, s-a stabilit faptul că la data producerii evenimentului rutier valabilitatea acordului era depașită, urmând a fi dispuse măsurile legale”, mai informează sursa citată.

„În urma verificărilor efectuate, a fost întocmit proces verbal de aplicare a sancțiunii contravenționale în valoare de 3.045 lei pentru crearea de restricții în partea carosabilă pe Aleea Compozitorilor, având acordul Brigăzii Rutiere din data de 20.11.2019 expirat (valabil 48 de ore)”, potrivit sursei citate.

Șeful Termoenergetica: Indicatoarele care semnalizau lucrarea RADET au fost aruncate în groapă

Alexandru Burghiu, șeful Termoenergetica (societate care preia activitatea RADET) a declarat, pentru Mediafax, că doi indivizi, care au ieșit inițial dintr-un bar, ar fi aruncat cele 9 semnalizatoare în groapa în care au căzut duminică seară cele două mașini.

„Am ajuns în jur de ora 23 acolo, iar soția primului șofer care a căzut în groapă, cât și poliția, mi-au relatat că nu cu mult timp înainte, două persoane ar fi ieșit din barul de lângă, într-o stare euforică, și s-au luat la trântă cu tot ce înseamnă semnalizare și le-au aruncat pe toate în groapă, după care a venit acel om și a căzut în groapă”, a declarat, pentru Mediafax, Alexandru Burghiu, director al companiei Termoenergetica (societate care va prelua activitatea RADET).

Burghiu mai spune că din groapă au fost scoase 9 indicatoare.

„Am scos vreo 9 indicatoare din groapă, și de-o parte și de alta a șantierului. Dacă ar fi dat cu mașina în primele, cele din celalalt capăt ar fi stat neatinse. Șantierul acela este de 12 zile și nu a fost niciun incident acolo”, a mai declarat Burghiu.

Martori de la fața locului au relatat, pentru Mediafax, că în cazul în care ar mai fi durat câteva minute până când primul bărbat a fost scos se putea întampla o tragedie, pentru că la scurt timp a căzut cealaltă mașină.

Potrivit lui Burghiu, groapa va fi astupată în aceste zile.

Duminică seara, două autovehicule care circulau pe Aleea Compozitorilor dinspre Bulevardul 1 Mai, în momentul în care au ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, au căzut într-un șanț săpat în carosabil.

Șanțul săpat este parte a unei lucrări de termoficare a RADET. În urma accidentului, unul dintre șoferi a fost rănit.

Știre inițală

Două mașini care circulau pe Aleea Compozitorilor dinspre Bulevardul 1 Mai, din Capitală, au căzut, duminică seara, într-un șanț săpat în carosabil,pentru o lucrare de termoficare a RADET. Unul dintre șoferi este rănit, potrivit Poliției Capitalei.

Poliția Capitalei anunță că, duminică seara, două autovehicule care circulau pe Aleea Compozitorilor dinspre Bd. 1 Mai, în momentul în care au ajuns în dreptul imobilului cu nr. 13, au căzut într-un șanț săpat în carosabil.

Șanțul săpat este parte a unei lucrări de termoficare a RADET.

În urma accidentului, unul dintre șoferi a fost rănit.

Imagini de la accident au fost postate și de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe contul său de Facebook.

În fotografii se vede o mașină care este prăbușită în întregime în groapă, pe partea dreaptă a direcției de mers, în timp ce o altă mașină este pe punctul de a se cădea și ea, alături de cealaltă.

Imaginile au fost distribuite de mai mulți utilizatori Facebook.

Alte fotografii și informații de la locul accidentului au fost postate pe Facebook de consilierul general din partea PNL, Ciprian Ciucu. Potrivit acestuia, primul șofer era deja căzut, iar cel de-al doilea nu a văzut nimic, deoarece primul nu ieșise încă din mașină.

„Primul șofer era deja căzut, cel de-al doilea nu a văzut nimic. Cel care căzuse primul nu ieșise încă din mașină. Primul șofer a fost dus la spital cu dureri de spate (a scăpat ieftin, dacă ar fi ieșit din mașină în timp ce cel de-al doilea….). Groapă a fost săpată de RADET. Se pare că nu a fost suficient semnalizată. Fiind noapte și ploaie…”, scrie Ciucu.

Acesta a fost pe Aleea Compozitorilor, unde s-a produs accidentul, pentru a vedea ce s-a întâmplat și spune că lucrările RADET erau prost semnalizate.

„Înțeleg că primul șofer căzut în groapă a fost dus cu salvarea la spital. Spunea ca îl doare spatele. (…) Este vorba despre lucrări RADET prost semnalizate. Două mașini au căzut în groapă una după cealaltă la interval de 2 minute”, mai scrie consilierul.

Fotografiile realizate de Ciprian Ciucu, în care se văd cele două mașini prăbușite, au fost distribuite de zeci de internauți pe Facebook.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili cauzelor și împrejurărilor evenimentului rutier, precum și pentru stabilirea modului de semnalizare a lucrării.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului