UPDATE: Un nevăzător a fost oprit de controlor când a vrut să intre cu câinele ghid la cușetă / Reacția CFR Călători: „Ceilalți călători din compartiment au solicitat acest lucru”

Redactor:
Ioana Tudorascu
UPDATE: Un nevăzător a fost oprit de controlor când a vrut să intre cu câinele ghid la cușetă / Reacția CFR Călători: „Ceilalți călători din compartiment au solicitat acest lucru”
Silviu Rosu, un tânăr nevăzător, a povestit cum a fost împiedicat de controlor să intre cu câinele ghid în cușetă, deși legea îi permite acest lucru.

UPDATE ora 17.50 –  CFR Călători vine cu precizări în cazul tânărului nevăzător care n-a fost lăsat să-și ocupe locul la cușetă pentru că era însoțit de câinele ghid. Companiaa susține că refuzul controlorului a fost generat de către ceilalți călători din compartiment care au solicitat acest lucru, potrivit unui comunicat remis marți Mediafax.

„Precizăm că refuzul de a permite accesul în compartimentul cușetă al tânărului însoțit de câinele ghid a fost generat de către ceilalți călători din compartiment care au solicitat acest lucru și care aveau acest drept conform regulamentelor de transport și nu de către însoțitorul de vagon așa cum este menționat. Însoțitorul de vagon a făcut tot ce e omenește posibil pentru ca tânărul să se odihnească până la Cluj și de a-i mulțumi, de asemenea, și pe ceilalți călători. Însoțitorul de vagon i-a găsit o altă cușetă de dormit, după ce călătorii din cușeta lui îi refuzaseră accesul cu câine”, arată CFR Călători în comunicat.

CFR mai spune că regulamentul de transport pe calea ferată al Comisiei Europene nr. 1371/2007 prevede faptul că nu este „permis transportul animalelor care pot deranja sau incomoda călătorii sau pot provoca o daună”, în conformitate cu art.12, alin (1) din capitolul 1, titlul III. Totodată, CFR susține că accesul persoanelor cu câini ghizi la vagoane de dormit/cușetă se face cu acceptul celorlalți parteneri de călătorie.

„Totodată, conform aceluiași regulament european personalul nostru de tren oferă asistență persoanelor cu mobilitate redusă dacă ne transmit o solicitare cu minimum 48 de ore înainte de efectuarea călătoriei, ceea ce tânărul nu a făcut”, precizează CFR Călători.
 

Știrea inițială:

Băiatul, care este nevăzător, a vrut să urce cu câinele ghid în cușetă, dar controlorul l-a oprit prin forță fizică, susținând că nu are voie cu animalul.

„El continua să-mi arate cu degetul unde e celalalt vagon, de clasa a doua, unde după el aș fi avut voie. De menționat că sunt nevăzător și, evident, nu vedeam unde îmi arata cu degetul. 

În fine, am încercat să-l conving că există legea 448, articolul 64 care permite accesul liber al câinilor în orice loc, a continuat să fie agresiv, m-a ținut la capătul culoarului, a continuat să tipe agresiv la mine, nici măcar nu a încercat să găsească o variantă pentru a-mi ocupa și eu locul în cabina de cusetă. În acel moment, în care mă simțeam umilit și obosit, am sunat la 112 și i-am explicat celor de la poliție ce mi s-a întâmplat. La stația Ploiești a venit o doamnă polițistă, m-a legitimat, i-am explicat toată situația, ca în final să-mi spună că am dreptate și trebuie să-mi ocup locul. „Domnul” controlor a înțeles în sfârșit, dar nu a ezitat să-mi spună, bătându-se cu pumnul în piept că tot el are dreptate, dar pentru a-mi arăta că e om bun mi-a găsit un loc”, scrie tânărul pe Facebook.

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide