Urmărire cu focuri de armă la marginea unei păduri din Zalău: Braconierul ar fi încercat să îl omoare pe polițistul care îl urmărea

Redactor:
Alexandra Mortu
Urmărire cu focuri de armă la marginea unei păduri din Zalău: Braconierul ar fi încercat să îl omoare pe polițistul care îl urmărea
Un braconier prins în fapt la sfârșitul săptămânii trecute ar fi încercat să îl omoare pe polițistul care îl urmărea trăgând cu pușca în direcția lui.

Un bărbat de aproximativ 55 de ani din Zalău este acuzat de ultraj, tentativă de omor, uz de armă și braconaj și riscă mai mulți ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, în cursul zilei de sâmbătă, 30 noiembrie, polițiștii au fost sesizați că doi bărbați se află la braconaj într-o pădure din zona Moigrad-Mirșid.

Cei trei polițiști care au mers la fața locului au observat o mașină parcată la marginea pădurii și au decis să îi fileze pe cei doi bărbați aflați la braconaj. La două ore după sosirea autorităților, cei doi bărbați înarmați cu puști de vănâtoare s-au întors la mașină, dar când i-au zărit pe polițiști au fugit.

Autoritățile i-au somat pe cei doi și într-un final au reușit să îl prindă pe unul dintre ei.

Celălalt a fost reținut în cursul de 2 decembrie după ce în timp ce era alergat de unul din polițiști a tras cu pușca de vânătoare spre el, amenințându-i viața. Polițistul nu a fost atins de glonț, dar bărbatul a reușit să scape în acel moment.

În cursul zilei de luni a fost identificat, reținut și va fi adus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

 

Inchide