Vânătoarea de la Balc a început în acest an mai devreme. Ce se va întâmpla din 2015 cu contractul lui Ion Țiriac

Vânătoarea de la Balc a început în acest an mai devreme. Ce se va întâmpla din 2015 cu contractul lui Ion Țiriac
Publicat: 20/12/2014, 21:25

Gonaci din rândul localnicilor și vânători s-au adunat, sâmbătă dimineață, la intrarea pe fondul de vânătoare, unde li s-a făcut un instructaj. Vânătoarea de mistreți se va desfășura pe parcursul a două goane.

Doi medici de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor se află pe domeniul de vânătoare de la Balc, pentru a face analize mistreților care vor fi împușcați.

„Vânătoarea a început. Noi avem acolo o echipă de doi medici care recoltează probe și le va analiza, împreună cu medicul concesionar din Balc, care are contract cu asociația de vânătoare a domnului Țiriac”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, șeful Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bihor, Remus Moțoc.

Conform tradiției, participanții la vânătoare vor participa, sâmbătă seară, la o petrecere cu mâncare tradițională românească.

Duminică, în ultima zi a vânătorii, este programată o singură goană, iar după prânz invitații lui Ion Țiriac vor pleca.

Omul de afaceri Ion Țiriac și invitații acestuia au aterizat, în cursul zilei de vineri, pe Aeroportul Oradea. Inițial, era programat ca aceștia să aterizeze la Debrețin, în Ungaria, însă din cauza condițiilor meteo s-a ales aeroportul orădean.

Deși vânătoarea de la Balc a avut loc, în ultimii nouă ani, în luna ianuarie, acum Ion Țiriac a devansat data organizării evenimentului, o explicație putând fi aceea că în 2015 expiră contracul de concesiune pe care omul de afaceri îl are pentru domeniul cinegetic. Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare, fiind concesionat de Ion Țiriac în anul 2002.

În ianuarie 2014, la vânătoare au participat prințul Dimitrie Sturdza, Wolfgang Porsche – proprietarul companiei germane producătoare de autoturisme de lux cu același nume, Frantz Rauch – producător de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold – fostul președinte al grupului Daimler-Chrysler, Siegfried Wolf – cel care a revigorat industria auto din Rusia, lucrând împreună cu Vladimir Putin.

Prima vânătoare de la Balc a avut loc în 2005, când au fost împușcați 185 de mistreți, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.