Vânt puternic în 21 de județe. În București, vreme deosebit de caldă

Publicat: 10/03/2019, 11:38

Meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu de vânt pentru județele Buzău, Bistrița-Năsăud și Maramureș. Viteza vântului la rafală va atinge și depăși 120 de kilometri pe oră și la altitudini înalte va spulbera zăpada.

Alte 21 de județe din Muntenia, Transilvania și Moldova sunt sub cod galben de vânt.

Acoperiș luat de vânt în Brașov

Copaci căzuți și acoperișuri luate de vânt în Brașov

Mai mulți copaci și bucăți de acoperiș au căzut, duminică, în municipiul Brașov și pe drumurile din județ. Nu s-au înregistrat victime, dar pompierii recomandă populației să rămână în spații care să le asigure protecția, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, Ciprian Sfreja, a declarat că pompierii au intervenit pentru a da jos o bucată de tablă care risca să cadă de pe Trezoreria Brașov, pe strada M. Kogălniceanu.

Au căzut copaci în localitățile Teliu și Harman, precum și pe DN 73 A între Predeal și Râșnov.

Copac doborât de vânt în județul Brașov

Pompierii intervin și pe strada Prunului, din oraș, pentru a îndepărta elemente de acoperiș desprinse din cauza vântului, de pe bloc.

Acoperiș luat de vânt în Brașov

„Recomandăm persoanelor aflate pe stradă să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum și a imobilelor aflate în construcție. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere și în cazul parcării autovehiculelor. De asemenea, este bine să se sisteze activitățile desfășurate în spațiu deschis sau la înălțime, să fie închise toate ferestrele locuințelor, să fie evitați stâlpii sau firele căzute la pământ. Recomandăm populației să rămână în spații închise care să asigure protecția”, a spus Sfreja.

Acoperiș luat de vânt în Brașov

Vreme deosebit de caldă în București

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Capitală de duminică până luni seară, precizând că vremea se va menține în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori termice de 18-21 grade Celsius, chiar dacă luni temperaturile vor scădea ușor.

Duminică, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va avea intensificări temporare în cursul zilei și din nou în a doua parte a nopții, cu rafale în general de 45-55 km/h. Temperatura maximă va fi de 20- 21 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius.

Luni, vremea deosebit rămâne deosebit de caldă pentru această dată, deși temperatura aerului va scădea ușor față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în prima parte a zilei, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase