Veste bună pentru BUNICII care au grijă de nepoți! Vârstnicii ar putea primi bani de la stat

Veste bună pentru BUNICII care au grijă de nepoți! Vârstnicii ar putea primi bani de la stat
Sursă Foto - CasameaEden
Publicat: 07/02/2023, 12:58

Bătrânii care au grijă de nepoții lor ar putea primi bani de la stat, chiar dacă acum îndeplinesc gratuit rolul de babysitteri. Suma propusă printr-un proiect de lege este de 1.500 de lei.

Astăzi dimineață, în Comisia pentru Muncă, una dintre comisiile Camerei Deputaților, se discută despre inițiativa de acordare a sumelor de bani pentru bunicii care au grijă de nepoți.

Deocamdată, liderii comisiei au decis să amâne luara deciziei cu două săptămâni.

Proiectul legislativ pare să aibă susținere din mai multe partide, fie că este vorba despre UDMR, PNL sau PSD.

Toți îți doresc trecerea acestui proiect, mai ales pentru că, în momentul de față, România se confruntă cu o scădere a natilității.

Cunoscuta problemă este aceea în care părinții nu mai au cu cine să își lase copiii acasă.

Senatul a aprobat noua inițiativă

Pe de altă parte, vorbim și despre bunici care, deși nu au ieșit la pensie, au renunțat la salariu tocmai pentru a avea grijă de nepoți.

Acest proiect ar urma să vină în susțineterea familiilor, a părinților care vor să se întoarcă mai repede la locul de muncă, dar și a bunicilor, care vor putea în acest fel să primească o sumă de bani.

Cel mai probabil, în următoarele zile se va discuta din nou în Camera Deputaților despre acest proiect care trebuie să primească un vot pozitiv și din partea deputaților, pentru că în Senat a trecut tacit, ceea ce înseamnă că acolo a fost aprobat, potrivit Digi24.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase