VEȘTI BUNE pentru părinți. Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide, în luna iunie, dar în anumite condiții

VEȘTI BUNE pentru părinți. Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide, în luna iunie, dar în anumite condiții
Marți începe a doua etapă pentru înscrierea în clasa pregătitoare (FOTO: Pixabay)
Publicat: 28/05/2020, 02:36
Actualizat: 28/05/2020, 02:40

Creşele şi grădiniţele s-ar putea redeschide, începând cu data pe 15 iunie, dar în anumite condiții de siguranță. În acest sens, reprezentanţii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au făcut recomandări pentru redeschiderea grădiniţelor, potrivit cărora copiii vor trebui să păstreze o distanţă de 1,5 metri unul faţă de altul.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii lucrează și ele la un pachet de măsuri care vor fi luate pentru redeschiderea creşelor şi grădiniţelor, conform unui document citat de de Mediafax.

„Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă. Trebuie asigurată o suprafaţă de 4,5mp/copil. Distanţarea fizică se va realiza în dormitoare şi în sălile de masă prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 1,5m distanţă între ele”, se arată în document.

Triajul epidemiologic trebuie să se facă obligatoriu în fiecare zi de către cadrul medical au unităţii.

Toate spaţiile trebuie dezinfectate, jucăriile trebuie spălate regulat, cel puţin o dată pe zi. În acelaşi document se vorbeşte şi de aerul condiţionat, care nu va fi permis pentru a nu se putea răspândi virusul.

Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională / Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, a propus miercuri seara, la Digi 24, o soluție pentru elevii care au temperatură peste 37,3 grade în ziua examenului de Evaluare Națională sau Bacalaureat. O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare, dar și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19, însă aceasta nu a fost încă finalizată.

„Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadrul didacic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a spus Anisie, la Digi 24.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a mai spus ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase