Vestul Sălbatic pe un drum din România. Rromii atacă TIR-urile cu pietre și fură marfa șoferilor

Redactor:
Gandul
Vestul Sălbatic pe un drum din România. Rromii atacă TIR-urile cu pietre și fură marfa șoferilor
România devine, pe zi ce trece, un imens Vest Sălbatic, unde autoritățile par aproape inutile. Șoferii de TIR se plâng că sunt atacați când traversează Garnici.

DN1A este la dispoziția rromilor din cartierul Garnici. Mai mult, șoferii au nevoie de curaj pentru a traversa rua Brașov-Cheia-Vălenii de Munte.

Riscurile sunt uriașe pentru cei care transportă marfă. Autotrenurile sunt atacate cu pietre și hoții fug rapid cu marfa.

Autoritățile știu situația și jandarmii se tem să intre în zona respectivă. O altă problemă este reprezentată de tăierile ilegale de copaci, unde rromii fac de asemenea prăpăd.

Într-o situație jenantă, jandarmii au avut nevoie de intervenția colegilor pentru a ieși din mijlocul locuitorilor din Garnici.

„Bună seara, dragi brașoveni, vă rog să luați atitudine la ce se întâmplă în jud dvs, sat Garcini, comună sau ce o fi Săcele, țiganii de acolo ataca cu pietre camioanele aflate în trafic, în scopul de a le opri și apoi să fure, mie mi să întâmplat noaptea, în jurul orei 01:15,am tranzitat pe acolo și mi au spart parbrizul la o un camion, nu am oprit bineînțeles ptr că eram victima sigură la furt, având și o marfă foarte vandabila,azi vorbind despre aceste lucruri cu alți colegi, și ei sau plâns că au pățit aceleași lucruri acolo, asta cam de mult se întâmplă, e dureros ce se ntampla, noi șoferii de camioane suntem expuși la toate pericolele cele mai urâte, și numai astea ne lipsesc,. Vă dați seama că șoferii străini care pățesc așa ceva, nu mai calcă în România în veci, e tragic ce se întâmplă acolo, și se știe de acest fenomen dar nu ia nimeni nici o măsura. Dacă acea piatră nimerea și trecea prin geamul din stânga, și mă nimerea în cap, ce era oare? pierdeam controlul mașinii de 40 t, intra peste vreo casa și atunci cum ar fi fost!! Dacă aveți posibilitatea de a stârpi acei oameni care fac aceste lucruri, să o faceți, chiar e vestul sălbatic acolo!!! În speranța că se vor lua măsuri pentru stoparea acestui fenomen, vă doresc, drumuri bune !! Mulțumesc!! Un simplu șofer din Oradea, care vrea să câștige bani ptr o familie care l așteaptă acasă teafăr!!”, s-a plâns Răzvan Cozmin Mladin pe un grup de Facebook de Brașov.

Cu aceeași problemă se confruntă și turiștii, care se încumetă să traverseze Garniciul pe DN1A.

Inchide