Victor Micula și patru polițiști din Oradea, anchetați penal! Afaceristul ar fi mers la o percheziție îmbrăcat în polițist și ar fi avut acces la bazele de date MAI

Victor Micula și patru polițiști din Oradea, anchetați penal! Afaceristul ar fi mers la o percheziție îmbrăcat în polițist și ar fi avut acces la bazele de date MAI
Victor Micula
Publicat: 20/10/2020, 15:30
Actualizat: 20/10/2020, 15:30

Victor Micula și patru polițiști din Oradea sunt urmăriți penal, oamenii legii fiind acuzați că l-ar fi îmbrăcat pe afacerist în uniformă și că l-ar fi dus la o percheziție. Mai mult, polițiștii i-ar fi dat acces la bazele de date MAI.

Potrivit lui Dida Naghiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în cazul poliţiştilor Ovidiu Vaida, Camelia Ile, Claudiu Rengle şi Alin Zanca dosarul cuprinde acuzaţii de acces ilegal la un sistem informatic, divulgare de informaţii secrete de serviciu şi nepublice.

De partea cealaltă, Victor Micula, potrivit dosarului, este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic respectiv la divulgare de informaţii nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale.

Victor Micula, îmbrăcat în polițist

Potrivit unui comunicat al Parchetului Bihor, agentul de poliţie Vaida Ovidiu “i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, care avea pe braţ emblema ‘Poliţia Română’, precum şi o cagulă. Asta pentru ca Micula să nu fie recunoscut de persoana pe care chiar el o reclamase şi să i se creeze astfel aparenţa că este poliţist, de natură a justifica prezenţa sa la faţa locului”.

Victor Micula ar fi luat, astfel, parte la o acţiune de constatare în flagrant a unui şofer bănuit că se află la volan sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenţi la faţa locului că este lucrător de poliţie, după care a efectuat în acea noapte mai multe activităţi specifice unui lucrător de poliţie (percheziţie corporală, percheziţie autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracţiunii, însoţire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliţie Vaida Ovidiu”, arată anchetatorii.

Ar fi avut acces la bazele de date MAI

În continuare, procurorii susțin că polițiștii i-ar fi dat lui Victor Micula acces la bazele de date ale MAI. ”Suspecta Ile Camelia, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricţionat publicului, folosind userul şi parola proprie, a accesat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date„, se arată în document.

Scopul verificărilor nu ar fi fost în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite lui Victor Micula datele personale ale unui bărbat, cu care fiul milionarului Viorel Miculae avusese un incident în trafic.

Ulterior, în aceeaşi noapte, în intervalul orar 3,01 – 3,43, subofiţerul de poliţie Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menţionate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat şi interogat singur aceste baze de date, de pe userul şi parola lui Ilie Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”, se arată în răspunul Parchetului.

Interesat de o cântăreață de muzică populară

Odată ce a rezolvat problema cu accesul în bazele MAI, Victor Micula ar fi căutat date despre Vlăduța Lupău, o tânără cântăreață de muzică populară.

În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeaşi încăpere unde îşi desfăşura activitatea suspecta Ile Camelia, şi anume în Poliţia Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezenţa unei persoane aflate în cercul său relaţional, cu folosirea userului şi parolei numitei Ile Camelia, care şi-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării permise agentului de poliţie Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, în scopul de afla date confidenţiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Acţiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliţiei Mun. Oradea”, se mai arată în document.

Protejat de alți doi polițiști

În fine, poliţiştilor Claudiu Rengle şi Alin Zanca li se impută că “în noaptea de 13/14 aprilie 2018, în timp ce patrulau în centrul municipiului Oradea, deşi li s-au adus la cunoştinţă faptul că Victor Micula a intrat cu maşina într-o zonă în care accesul autovehiculelor este strict interzis, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin încălcarea legii, în sensul că nu l-au sancţionat contravenţional, faptă care a avut ca şi consecinţă cauzarea unor pagube (neîncasarea amenzii) şi vătămarea intereselor legitime ale Poliţiei Române respectiv obţinerea unui folos corelativ în favoarea lui Micula„.

Victor Micula nu a răspuns apelurilor repetate pentru a-și exprima punctul de vedere, astfel că Poliția Bihor va transmite o poziție oficială prin Biroul de Presă al Instituției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația