Victor Micula și patru polițiști din Oradea, anchetați penal! Afaceristul ar fi mers la o percheziție îmbrăcat în polițist și ar fi avut acces la bazele de date MAI

Redactor:
Răzvan Scarlat
Victor Micula și patru polițiști din Oradea, anchetați penal! Afaceristul ar fi mers la o percheziție îmbrăcat în polițist și ar fi avut acces la bazele de date MAI
Victor Micula și patru polițiști din Oradea, anchetați penal! Afaceristul ar fi mers la o percheziție îmbrăcat în polițist și ar fi avut acces la bazele de date MAI

Victor Micula și patru polițiști din Oradea sunt urmăriți penal, oamenii legii fiind acuzați că l-ar fi îmbrăcat pe afacerist în uniformă și că l-ar fi dus la o percheziție. Mai mult, polițiștii i-ar fi dat acces la bazele de date MAI.

Potrivit lui Dida Naghiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în cazul poliţiştilor Ovidiu Vaida, Camelia Ile, Claudiu Rengle şi Alin Zanca dosarul cuprinde acuzaţii de acces ilegal la un sistem informatic, divulgare de informaţii secrete de serviciu şi nepublice.

De partea cealaltă, Victor Micula, potrivit dosarului, este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic respectiv la divulgare de informaţii nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale.

Victor Micula, îmbrăcat în polițist

Potrivit unui comunicat al Parchetului Bihor, agentul de poliţie Vaida Ovidiu “i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, care avea pe braţ emblema ‘Poliţia Română’, precum şi o cagulă. Asta pentru ca Micula să nu fie recunoscut de persoana pe care chiar el o reclamase şi să i se creeze astfel aparenţa că este poliţist, de natură a justifica prezenţa sa la faţa locului”.

Victor Micula ar fi luat, astfel, parte la o acţiune de constatare în flagrant a unui şofer bănuit că se află la volan sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Micula Victor le-a folosit cu ocazia acelui eveniment, creând convingerea celor prezenţi la faţa locului că este lucrător de poliţie, după care a efectuat în acea noapte mai multe activităţi specifice unui lucrător de poliţie (percheziţie corporală, percheziţie autovehicul, asistare la toată activitatea de constatare a infracţiunii, însoţire persoană cercetată la spital pentru recoltare de probe biologice, etc), cu permisiunea agentului de poliţie Vaida Ovidiu”, arată anchetatorii.

Ar fi avut acces la bazele de date MAI

În continuare, procurorii susțin că polițiștii i-ar fi dat lui Victor Micula acces la bazele de date ale MAI. ”Suspecta Ile Camelia, agent şef adjunct de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliţiei Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricţionat publicului, folosind userul şi parola proprie, a accesat nelegal, cu depăşirea limitelor autorizării, mai multe baze de date„, se arată în document.

Scopul verificărilor nu ar fi fost în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite lui Victor Micula datele personale ale unui bărbat, cu care fiul milionarului Viorel Miculae avusese un incident în trafic.

Ulterior, în aceeaşi noapte, în intervalul orar 3,01 – 3,43, subofiţerul de poliţie Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menţionate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat şi interogat singur aceste baze de date, de pe userul şi parola lui Ilie Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”, se arată în răspunul Parchetului.

Interesat de o cântăreață de muzică populară

Odată ce a rezolvat problema cu accesul în bazele MAI, Victor Micula ar fi căutat date despre Vlăduța Lupău, o tânără cântăreață de muzică populară.

În seara zilei 21 aprilie 2018 (…), suspectul Victor Micula a intrat în aceeaşi încăpere unde îşi desfăşura activitatea suspecta Ile Camelia, şi anume în Poliţia Municipiului Bihor Biroul Supravegheri Video, unde, în prezenţa unei persoane aflate în cercul său relaţional, cu folosirea userului şi parolei numitei Ile Camelia, care şi-a dat acordul prealabil în acest sens, a accesta nelegal, în interes personal, cu depăşirea limitelor autorizării permise agentului de poliţie Ile Camelia, mai multe baze de date gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, şi anume Evidenţa Auto, Evidenţă Persoane, respectiv Evidenţă Paşapoarte, în scopul de afla date confidenţiale în legătură cu o persoană de sex feminin (interpretă de muzică populară), respectiv cu privire la membrii familiei acesteia, fapt care a produs indignarea unor lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Acţiuni Speciale, care se aflau la acea oră în sediul Poliţiei Mun. Oradea”, se mai arată în document.

Protejat de alți doi polițiști

În fine, poliţiştilor Claudiu Rengle şi Alin Zanca li se impută că “în noaptea de 13/14 aprilie 2018, în timp ce patrulau în centrul municipiului Oradea, deşi li s-au adus la cunoştinţă faptul că Victor Micula a intrat cu maşina într-o zonă în care accesul autovehiculelor este strict interzis, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin încălcarea legii, în sensul că nu l-au sancţionat contravenţional, faptă care a avut ca şi consecinţă cauzarea unor pagube (neîncasarea amenzii) şi vătămarea intereselor legitime ale Poliţiei Române respectiv obţinerea unui folos corelativ în favoarea lui Micula„.

Victor Micula nu a răspuns apelurilor repetate pentru a-și exprima punctul de vedere, astfel că Poliția Bihor va transmite o poziție oficială prin Biroul de Presă al Instituției.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Dennis Man a fost vândut ACUM de Gigi Becali! `Am acceptat oferta` Unde va juca...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide