Victor Ponta, în direct la Gândul Live: „Învățământul public, în responsabilitatea Guvernului. Este o fugă de răspundere!”

Redactor:
Silviu Bănilă
Victor Ponta, în direct la Gândul Live: „Învățământul public, în responsabilitatea Guvernului. Este o fugă de răspundere!”
Victor Ponta, în direct la Gândul Live: „Învățământul public, în responsabilitatea Guvernului. Este o fugă de răspundere!”

Victor Ponta, liderul Pro România, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre prima zi de școală și a criticat Guvernul Orban, deoarece ar fi preocupat mai degrabă de alegerile locale și parlamentare, decât de buna organizare a anului școlar, în plină pandemie.

„Eu am stat cam 20 de minute, până au intrat copiii la școală, dar vreau să vă spun că ceea ce se întâmplă în centrul Bucureștiului, un pic de dezorganizare…. Vreau să vă gândiți că în restul țării condițiile din București nu există. Asta a fost principala mea critică, cred că ar fi trebuit ca Guvernul să se asigure că ceea ce există la noi există în toată țara.

„Avem o discriminare între copii”

Altfel avem o discriminare între copii, care nu e corectă. Învățământul public e responsabilitatea Guvernului. E o fugă de răspundere, care va duce la discrepanțe uriașe, care va duce la diferențe uriașe, ori asta nu era normal.

Până pe 7 decembrie vorbim degeaba de școală sau de sănătate, pentru că interesul Guvernului este spre alegeri. Ne va costa foarte mult în viitor.

Nu știu ce aș face dacă este focar. Răspunsul a fost „vă descurcați, răspunderea e a directorului și a primarului”. Cei care își asumă răspunderea sunt cei care nu trebuiau să își asume, probabil că părinții își vor descărca supărarea pe profesori, în loc să vedem că, în baza taxelor plătite, sistemul public de educație e responsabilitatea Guvernului.

„Ministrul a scăpat de răspundere”

A miilor de funcționari, a celor plătiți foarte bine. Dar dacă ministrul s-a derobat de răspundere, va fi fiecare cum se descurcă. Nu este o competiție corectă între cei din Sectorul 1, foarte bogat și cei care trebuie să-și ducă copiii în zone mai sărace.

Discriminarea va fi foarte mare. În presa centrală o să vorbiți despre ce se întâmplă în centrul Bucureștiului, dar uităm de ce se întâmplă în altă parte…

Toată lumea ar fi spus că își fac datoria. Dar mesajul a fost că sunt interesați doar de alegeri. Ăsta a fost mesajul, care cred că a fost un mesaj greșit!”, a declarat Victor Ponta la GÂNDUL LIVE.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Lidia Buble se gândește la împăcare. Ce i-a transmis lui Răzvan
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Autobuzul fără șofer apare într-un oraș din România. Anunțul făcut de primărie
Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide