VIDEO | Descinderi la cămătarii și vrăjitoarele din București. Vizat de anchetă, Clanul Fabian. Poliția: Au înșelat mai multe persoane. Prejudiciul se ridică la 190.000 de lei

Publicat: 20/04/2022, 13:15
Actualizat: 20/04/2022, 19:25

Au fost descinderi ale Poliției la cămătarii și vrăjitoarele din București. Vizat de anchetă este Clanul Fabian, o grupare extrem de periculoasă, care se ocupă de trafic de droguri, prostituție și tâlhărie. Mai multe persoane, inclusiv liderul grupării, vor fi audiate, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

UPDATE ORA 19:22. Conform surselor Gândul, Marin Laurențiu zis Solomon a fost reținut pentru tâlhărie și înșelăciune, iar fiul lui Fabian a fost dus la audieri. Alți membri ai grupării sunt cercetați în stare de libertate.

UPDATE ora 13:15 – Oficial: Prejudiciul cauzat este de aproximativ 190.000 de lei

Poliția Capitalei anunță, oficial, dosarul deschis în cazul Clanului Fabian. Au fost făcute cinci percheziții, în municipiul Bucuresti și județele Ilfov și Teleorman, fiind vizate fapte de tâlhărie și înșelăciune.

Oamenii legii vorbesc despre doi bărbați care ar fi păcălit mai multe persoane că le vor face lucrări de amenajare peisagistică. Acestea, însă, nu au fost făcute, iar unuia dintre păgubiți i-au luat telefonul. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 190.000 de lei.

„La data de 20 aprilie 2022, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, a pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucuresti și județele Ilfov și Teleorman, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și tâlhărie.

În fapt, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă, că în perioada 2021-prezent, doi bărbați ar fi înșelat mai multe persoane cu ocazia contractării unor lucrări de amenajare peisagistică, iar ulterior ar fi luat telefonul unei persoane vătămate.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 190.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a transmis, miercuri, Poliția București.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, membrii grupării ar fi cumpărat mai multe plante ornamentale de la o persoană autorizată, pe care le-ar fi achitat numai parțial sau deloc. În momentul în care victima s-ar fi întâlnit cu aceștia pentru a-și recupera paguba, interlopii i-ar fi luat cu forța telefonul mobil.

UPDATE ora 11:45 – „Nu există acuzații de șantaj și cămătărie. La noi în familie nu există așa ceva”

O altă membră a familiei Fabian spune că procurorii nu au găsit nimic, în urma perchezițiilor de miercuri dimineață.

„Nu există acuzații de șantaj și cămătărie. La noi în familie nu există așa ceva. Nu s-a găsit nimic. Nu știm de ce au venit (polițiștii – n.red.). Acuzații nu sunt. Polițiștii fac procesele verbale. Nu s-a găsit nimic și trebuie semnate de fiecare polițist și om în parte”.

UPDATE 11:14 – „Nu am văzut cum arată un drog niciodată”

„În casa noastră nu există droguri. Nu am văzut cum arată un drog niciodată. În această casă nu au fost găsite arme, droguri sau prostituție. Nu avem niciun drept de acuzare, doar un mandat de percheziție. Poate prin alte părți. În familia noastră nu există așa ceva”, a spus un apropiat al familiei unde au avut loc descinderile.

UPDATE ora 10:30 – „Acuzațiile nu sunt adevărate”

„Acuzațiile care se aduc nu sunt adevărate. Doamna lucrează cu oamenii. Aici au o spălătorie. Sunt oameni care vin, oameni omenoși, respectuoși. Mascații au venit la 6.00 dimineața. Sunt 20 de inși care au venit”, a spus verișoara vrăjitoarei Sidonia, vrăjitoarea Ailona.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În Săptămâna Mare, Parchetul Sectorului 5 a destructurat Clanul Fabian. La această oră au loc percheziții de amploare în cuibul vrăjitoarelor.

Membrii Clanului Fabian desfășoară activități infracționale împreuna cu Clanul Duduianu.

În urmă cu șapte ani, acest clan a mai fost destructurat, dar ei și-au reluat activitatea infracțională la scurt timp după eliberarea ultimului membru din închisoare.

Șeful clanului, Fabian Marin, dar și alți membri – Alin Laurențiu, Ahmed Marin, Solomon, Amando și Luis Marin – vor ajunge la audieri.

Vizată de anchetă este și vrăjitoarea Sidonia, soția lui Marin Fabian, care are nenumărate plângeri de înșelăciune, după ce a profitat de naivitatea unor persoane care se lasă ușor înșelate de tehnicile vrăjitorești.

Din informațiile obținute de reporterii GÂNDUL, perchezițiile – care sunt în plină desfășurare- au scos la iveală posesia de droguri de mare risc, arme letale, sume de bani și bunuri furate.

Clanul Fabian este un clan extrem de periculos și desfășoară activități infracționale alături de Clanul Duduianu și Clanul Pian.

Conform unor surse apropiate anchetei, veniturile lor provin exclusiv din infracțiuni, ei neavând niciun venit declarat.

Fabian Marin, liderul clanului, este cunoscut, în special, pentru comiterea de înșelăciuni și infracțiuni economice, furturi de mașini și cămătărie.

Acesta a fost ținta unei anchete și în 2019, când a fost ridicat alături de restul familiei, în frunte cu soția lui, așa zisă văjitoare, în urma unui denunț făcut de cântăreața Emmy. Artista i-ar fi plătit Sidoiniei sume mari de bani, de ordinul miilor de euro, pentru a-l „vrăji” pe fostul ei iubit, în așa fel încât acesta să reia relația amoroasă.

Când a realizat că este victima unei înțelăciuni. cântăreața și-a cerut banii înapoi, însă ar fi fost amenințată de rudele vrăjitoarei. În consecință, aceasta a mers la Poliție unde a depus o reclamație.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață