VIDEO – Mesajul unei eleve pentru politicieni: Ne înecăm în gunoaie. Corupția mă sufocă

Redactor:
Florin Jinga
VIDEO – Mesajul unei eleve pentru politicieni: Ne înecăm în gunoaie. Corupția mă sufocă
Am decis să iau atitudine împotriva politicienilor care îmi fură viitorul

Mesajul elevei a apărut în contextul mișcării greviste „Fridays for Future”, lansată în Suedia și la care s-au alăturat elevi din mai multe țări pentru a protesta împotriva lipsei de acțiune politică față de schimbările climatice.

„Mă numesc Andreea. Am decis să iau atitudine împotriva politicienilor care îmi fură viitorul. Cu fiecare minciună, cu fiecare decizie proastă ei vorbesc nimicuri. Timp în care cei mulți ca mine suferă, iar natura moare. Ea este suportul vieții. Fără ea nu putem supraviețui. Ultimele păduri seculare cad răpuse planificat de noi românii pentru străini.

Bietele animale sălăbatice rămân fără habitat. Aerul nostru e greu de respirat. Apa de băut trebuie deja cumpărată. Ne înecăm în gunoaie. Corupția mă sufocă. Ce viitor îmi oferiți dragi politicieni? Eu nu pot vota încă, dar sunt liberă să vorbesc și să vă cer să luați aminte la ce v-am spus acum. Deoarece paharul s-a umplut! Eu sunt doar Andreea, din Reșița, elevă la școala gimnazială și vorbesc în numele naturii și a milioanelor de copii din România”, spune Andreea.

Videoclipul a fost filmat într-o zonă industrială.

Foto: Captură

Inchide