VIDEO | Radisson Blue, unul dintre cele mai mari hoteluri din București (DOCUMENTAR)

Publicat: 21/06/2022, 19:00
Actualizat: 21/06/2022, 19:42

Radisson Blu București este un hotel construit în anul 1977. Prima de denumire a fost Hotel București și era printre cele mai scumpe stabilimente din Capitală. Până în octombrie 2009 a fost numit Radisson SAS. Inaugurat pe 18 septembrie 2008, în urma unei investiții de 70 milioane euro, hotelul Radisson Blu din Capitală este cel mai mare hotel de cinci stele din România și cel mai mare hotel Radisson din Europa de Est, cu 424 de camere, din care 301 standard, 74 executive, 10 camere pentru persoane cu dizabilități și 39 de apartamente. Hotelul este amplasat pe una din principalele artere din București, Calea Victoriei 63 – 81. În apropierea construcției se află Ateneului Român, iar la doar 3 kilometri este reperul emblematic al țării, Palatul Parlamentului.

La câțiva pași de Radisson Blu veți găsi, de asemenea, Muzeul Național de Artă și Centrul Vechi. Hotelul se află aproape de stația de metrou Piața Romană, iar Aeroportul Internațional Henri Coandă este la doar 18 kilometri distanță.

Acesta dispune de 4 restaurante, 3 baruri, un centru de conferințe de 1.500 de metri pătrați, incluzând o sală pentru maximum 500 de persoane și alte 11 mai mici, un Bali Spa, un centru de sănătate, piscină exterioară încălzită, jacuzzi exterior, pistă pentru jogging, casino și magazine de lux.

Unul dintre cei mai de seamă oaspeți ai hotelului a fost celebra cântăreață Madonna, la concertul din 2009, ea s-a cazat în apartamentul prezidențial de la etajul 7. 5.000 de euro a fost cazarea pe noapte, iar apartamentul măsoară260 de metri pătrați, cam cât trei apartamente obișnuite de bloc.

A fost construit pe amplasamentul fostului Hotel Nestor care s-a prăbușit la cutremurul din 1977.

Radisson SAS Hotels&Resorts reprezintă marca premium a grupului hotelier Rezidor, unul din primele 5 grupuri la nivel mondial în domeniul hotelier. Din grup mai fac parte lanțurile hoteliere Park Inn, Country Inn, Regent și Missoni.

Grupul care deţine hotelul Radisson Blu din Bucureşti a demarat o investiţie de 24 de milioane de euro pentru creşterea numărului de camere la peste 600, dar şi pentru reamenajarea lobby-ului şi a grădinii interioare. Vor fi astfel construite peste 200 de camere noi.

„Noul concept, care schimbă barul din lobby, grădina şi zona piscinei, a fost creat în jurul următoarelor direcţii: creşterea locurilor disponibile din interior şi exterior şi reamenajarea într-un stil modern a barurilor aflate în interior şi exterior“, au precizat reprezentanţii Radisson.

Cele 200 de camere noi, care vor duce la extinderea hotelului, sunt amplasate în clădiri complet renovate şi dotate cu echipamente noi. Radisson Blu va ajunge astfel la 623 de camere şi apartamente şi va deveni unul dintre cele mai mari hoteluri de cinci stele din Europa Centrală şi de Est.

Hotelul a fost cumpărat, la finalul anului 2017, de fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus, care au plătit aproximativ 170 de milioane de euro. Anterior, Radisson Blu era deţinut de Elbit Imaging.

Tipic pentru Radisson Blu sunt hotel tower. Unul dintre cele mai renumite hoteluri este Radisson Blu Royal Hotel din Copenhaga. Un lanț hotelier este situat și în Tour Part-Dieu în Lyon.

Pe 20 noiembrie 2015, în Radisson Blu Hotel din Bamako, capitala statului Mali, a avut loc Criza ostaticilor din Bamako, când teroriștii au luat 170 de oameni ostatici, iar 18 persoane din diferite țări au fost ucise. Situația a fost rezolvată de către poliție în aceeași zi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini cutremurătoare cu Elena Cârstea, la 8 luni după ce a suferit un AVC. Ce...
GALERIE FOTO. Imagini incendiare cu cea mai bogată fată din ring! A pozat în trecut...
VIDEO Momentul în care autocarul cu zeci de oameni cade de pe podul din Veneția...
Femeia care a crezut că e gravidă! Medicii, șocați de ce au descoperit la ecografie
Plăţile cash vor fi plafonate la 2.500 de lei. 80% dintre tranzacţiile din România sunt...
Tabelul prețurilor RCA în 2023. Care e cea mai ieftină asigurare pentru mașină
Mesajul emoționant al fiicei lui Valentin Illes, după moartea fulgerătoare a tatălui ei: ”O să...
O nouă materie în școlile din România? Anunț important pentru elevi
Trecătorii au scos telefonul și au început să filmeze! Trei tinere din Iași nu au...
Iohannis, despre susţinerea Germaniei pentru aderarea la Schengen: Prietenul la nevoie se cunoaşte
Această pensionară de 71 de ani s-a măritat cu un puști de doar 17 ani....
Cum nășteau femeile din Germania anilor 1900! Metoda FĂRĂ DURERE și fără...
Gabriela Firea l-a părăsit: Bea foarte mult și mă bătea
DJ Lalla, jefuită după ce a murit. Ce spune acum hoțul
Care e secretul genelor impresionante ale Corneliei Dansatoarea. Cum reușește să le facă atât de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mami, în patul meu doarme un BAU-BAU! Mama: Fiule, ai 40 de...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...