Videoclipuri de pe canalul de YouTube al Senatului, șterse de platformă! Vinovata ar fi Diana Șoșoacă

Videoclipuri de pe canalul de YouTube al Senatului, șterse de platformă! Vinovata ar fi Diana Șoșoacă
Videoclipurile conțineau luări de cuvânt ale senatoarei Diana Șoșoacă în care instiga la nepurtarea măștii / Sursă FOTO: Shutterstock & Mediafax Foto
Publicat: 13/04/2021, 18:20

Mai multe videoclipuri postate pe pagina de YouTube a Senatului României au fost șterse de platformă deoarece instigau la nepurtarea măștii de protecție. Imaginile video conțineau luări de cuvânt ale senatoarei Diana Șoșoacă.

Președinta Comisiei Juridice a Senatului, iulia Scântei, a anunțat marți, 13 aprilie, faptul că YouTube a transmis notificări Senatului în ceea ce privește o parte din conținutul difuzat. Este vorba de mai multe videoclipuri cu luări de cuvând de-ale senatoarei Diana Șoșoacă în care aceasta instiga la nepurtarea măștii de protecție.

Iulia Scântei anunță: „Pagina YouTube a Senatului a fost închisă”

„Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (…) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a explicat Iulia Scântei.

În cursul zilei de marți trebuia să aibă loc audierea Dianei Șoșoacă în Comisia Juridică a Senatului în urma unei cereri depuse de PNL în privința comportamentului senatoarei care refuză să respecte normele sanitare.

Audierea nu a mai avut loc, potrivit Iuliei Scântei, care a anunțat că Senatul va fi informat în privința lucrurilor care s-au întâmplat pe 13 aprilie.

Între Iulia Scâtei și Diana Șoșoacă s-a inscat un cofnlict după ce cea din urmă s-a prezentat la Parlament pentru audiere purtând o mască de protecție neconformă. Președinta Comisiei Juridice i-a transmis că nu poate intra în sală cu masca pe care o purta, însă senatoare a izbutit să intre în sală de două ori. În acest context, la un momentat dat, Diana Șoșoacă ar fi fost lovită, potrivit senatoarei care a amenințat că va depune plângere penală împotriva Iuliei Scântei pentru instigare la violență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase