Vîntu: Procurorii DNA cercetează modul în care au fost vândute acțiunile Realitatea

Vîntu: Procurorii DNA cercetează modul în care au fost vândute acțiunile Realitatea
Publicat: 05/08/2013, 14:50
Actualizat: 05/08/2013, 14:50

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat luni, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție, că procurorii cercetează modul în care s-a făcut vânzarea acțiunilor postului de televiziune Realitatea, refuzând să facă alte precizări.

Întrebat dacă în dosar a fost începută urmărirea penală și față de ce persoane sau la sesizarea cui a fost deschis acest dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a refuzat să comenteze.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost, luni, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acțiunilor Realitatea Media.

Procurorii anticorupție au audiat-o vineri, pe fiica Sorin Ovidiu Vîntu, Ioana, aceasta declarând că a dat o declarație în calitate de martor în dosarul legat de Realitatea Media.

Întrebată dacă este vorba despre vreo plângere depusă de postul de televiziune sau despre cercetări penale privind modul de vânzare a acțiunilor Realitatea Media către omul de afaceri Elan Schwartzenberg, aceasta nu a comentat, dar a arătat că salută demersul procurorilor.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Ioana Vîntu a fost chestionată de procurori în legătură cu modul în care s-a făcut preluarea acțiunilor Realitatea Media după ce Elan Schwartzenberg a ieșit din acționariatul trustului.

Potrivit surselor citate, ar exista suspiciuni că Realitatea Media ar fi fost preluată în mod abuziv de către societatea Strategies Research Investments SRL, ai cărei acționari sunt Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.

Totodată, anchetatorii verifică și modul în care Elan Schwartzenberg a cumpărat acțiuni din Realitatea Media, au precizat sursele citate.

În acest dosar, se fac cercetări prealabile, nefiind nimeni urmărit penal, au mai arătat sursele citate.

Acționariatul societății Realitatea Media SA a fost modificat oficial pe 8 martie 2013, conform documentelor depuse la Oficiul Registrului Comerțului.

Din acționariatul Realitatea Media SA, care se află în insolvență, a ieșit Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited. Din acționariatul Realitatea Media SA nu mai fac parte nici omul de afaceri Elan Schwartzenberg și nici copiii lui Sorin Ovidiu Vântu.

În 10 aprilie 2012, Ioana Vântu a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited – care era principalul asociat al societății Realitatea Media SA, aceasta fiind atunci deținătoarea licenței audiovizuale a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana și Ionuț Vântu, copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, au preluat împreună 82% din acțiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acțiunile firmei (în loc de 90,9091% din acțiunile Bluelink, pe care le deținea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revenea lui Vitalie Dobândă – un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, potrivit unor informații publicate de site-ul Rise Project și paginademedia.ro.

Pe de altă parte, Elan Schwartenberg a declarat, pe 4 iulie 2012, pentru MEDIAFAX, că Bluelink Comunicazione a vândut creanța pe care o avea la Realitatea Media unei firme din Ungaria, fapt pentru care, în prezent, Bluelink are doar o valoare „emoțională”.

Ioana Vîntu anunțase oficial, pe 2 mai 2011, într-o conferință de presă, că Elan Schwartzenberg este noul proprietar Realitatea Media, iar tatăl ei nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

În prezent, asociatul majoritar al Realitatea Media SA este societatea Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), ai cărei acționari sunt Cozmin Gușă (50%) și Maricel Păcuraru (50%)

Ceilalți asociați ai Realitatea Media SA sunt: Sindicatul Național „Petrom-Energie” (5,423391979%), PSV Company SA (7,555789039%), SC Global Video Media SRL (0,507001207%), Florin Bercea (0,000000139%), care este și administrator special al Realitatea Media SA, Eugen Gheorghe Luha (0,000000139%), Gheorghe Cristian Toroipan (0,000000139%).

Societatea Realitatea Media, care deține televiziunea de știri Realitatea TV, se află în insolvență din septembrie 2011. Administratorul judiciar al Realitatea Media este Judiciar HM Expert IPURL.

(Serviciul FOTO al agenției MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini.)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului