Violeta Alexandru, după implementarea măsurilor de relaxare: „Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber”

Violeta Alexandru, după implementarea măsurilor de relaxare: „Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber”
Deputatul PNL susține că neînceperea activității de către organizatorii de concerte și evenimente ar putea crea o problemă și în ceea ce privește forța de muncă din domeniu, întrucât oamenii părăsesc industria pentru a-și asigura sursa de venit într-un alt segment de activitate / Sursă FOTO: Violeta Alexandru - Facebook
Publicat: 16/05/2021, 22:48

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, consideră că autoritățile „greșesc” față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, prin faptul că nu le oferă posibilitatea să își reia activitatea. Aceasta mai susține că, în cazul acestor tipuri de activități, predictabilitatea este un element esențial deoarece necesită o organizare planificată.

Deputatul PNL de București explică faptul „se greșește nedându-le un orizont previzibil, în condițiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine ci e nevoie de o planificare mai amplă”. Totodată, Violeta Alexandru subliniază faptul că reluarea unor astfel de activități reprezintă un element „crucial în re-echilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricții”, fiind nevoie măcar de un proiect pilot.

„Publicul care vine la concerte a înțeles că vaccinarea este cheia”

„Eu înțeleg și sprijin faptul că autoritățile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluția pentru revenirea la normalitate. Am, în același timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înțeles că vaccinarea este cheia, cei care așteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înțeles acest lucru. Știu ce spun. Noi, liberalii, înțelegem că aici vorbim despre un public care are responsabilitate, atât în organizarea evenimentului cât și în participare, în cele mai sigure condiții.

Da, dinamica la un concert în picioare este alta decât la un spectacol pe scaun dar dacă nici vaccinat nu ai voie la concerte, atunci oamenii vor începe să se întrebe de ce mai avem, până la urmă, încredere în vaccin ca măsură de protecție. Cum îi mai convingem pe restul să se vaccineze? Este greu de înțeles ce consecințe ar fi dacă un concert începe la ora 22 și se termină la începutul celei de a doua zi (nu în aceeași zi, cum s-a stabilit regula acum). Aici dialogul rezolvă semnele de întrebare”, transmite președintele PNL pe Facebook.

Orgabizatorii ar putea veni cu soluții pentru „un acces controlat” la evenimente și concerte

De asemenea, aceasta recunoaște faptul că există anumite limitări logistice, un exemplu fiind verificarea certificatelor de vaccinare – „Același pericol ar fi și la piesele de teatru”.

„Să nu avem preconcepții. Dacă statul nu a găsit soluția tehnică pentru accesul controlat, am încredere că organizatorii de concerte pot oferi soluții”, subliniază fostul ministru al Muncii.

Forța de muncă din domeniul organizării de evenimente și concerte ar putea pleca din industrie

Totodată, Violeta Alexandru explică și ce impact ar putea avea, privind forța de muncă, amânarea reînceperii activității celor care se ocupă de oranizarea de concerte și evenimente în aer liber.

„Mai este un lucru care mă preocupă. În industria concertelor se lucrează cu oameni calificați, o bună parte plecați deja din branșă, reprofilați ca să poată supraviețui. Nu pot fi înlocuiți peste noapte, chiar să vrea cineva, cu noi angajați fără specializare. Dacă acestor oameni nu li se dă de muncă, vor pleca din industrie. Și iarăși va dura până ne revenim și aici”, arată deputatul PNL.

Aceasta subliniază cât de importantă este predictibilitatea într-un asemenea domeniu, unde lucrurile sunt organizate din timp, precum și faptul că trebuie găsită și o măsură de siguranță în cazul în care rata de vaccinare nu ajunge la nivelul preconizat de autorități iar evenimentele sunt anulate.

Statul ar trebui să vină cu măsuri de sprijin

„Astăzi nu îi mai poți cere să se apuce de organizat un eveniment și să se trezească cu o zi înainte că nu a crescut rata de vaccinare la nivel național (un lucru care nu li se poate imputa lor) și, prin urmare, nu se mai ține evenimentul”, explică Violeta Alexandru.

Acesta a oferit exemplul Eleveției, unde Guvernul „își pune problema să ofere asistență financiară organizatorilor pentru situația în care li s-ar cere, din scurt, anularea evenimentelor”.

Acești oameni deja au trecut printr-un șoc anul trecut când a apărut pandemia și s-a oprit totul. Îi cunosc pe o parte pentru că au apelat, anul trecut, pe cont propriu, la măsura de sprijin pentru independenți/PFA-uri. Măsura nu a rezolvat problema de fond dar a fost o soluție pe care am pus-o în practică rapid pentru că nu mai aveau oamenii nicio sursă de venit. De aceea, înțeleg acum de ce, în lipsa unor măsuri de sprijin mai consistente, cer să fie lăsați să muncească în condiții de siguranță. Nu sunt deținătoarea adevărului absolut, sunt și convinsă că nu am toate datele. Dar simt că am greșit aici. Și nu am o problemă să recunosc”, mai transmite fostul ministru al Muncii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers