Violeta Alexandru, după implementarea măsurilor de relaxare: „Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber”

Violeta Alexandru, după implementarea măsurilor de relaxare: „Se greșește față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber”
Deputatul PNL susține că neînceperea activității de către organizatorii de concerte și evenimente ar putea crea o problemă și în ceea ce privește forța de muncă din domeniu, întrucât oamenii părăsesc industria pentru a-și asigura sursa de venit într-un alt segment de activitate / Sursă FOTO: Violeta Alexandru - Facebook
Publicat: 16/05/2021, 22:48

Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, consideră că autoritățile „greșesc” față de organizatorii de concerte, evenimente în aer liber, prin faptul că nu le oferă posibilitatea să își reia activitatea. Aceasta mai susține că, în cazul acestor tipuri de activități, predictabilitatea este un element esențial deoarece necesită o organizare planificată.

Deputatul PNL de București explică faptul „se greșește nedându-le un orizont previzibil, în condițiile în care aceste evenimente nu se organizează de azi pe mâine ci e nevoie de o planificare mai amplă”. Totodată, Violeta Alexandru subliniază faptul că reluarea unor astfel de activități reprezintă un element „crucial în re-echilibrarea mentală a oamenilor, după un an de restricții”, fiind nevoie măcar de un proiect pilot.

„Publicul care vine la concerte a înțeles că vaccinarea este cheia”

„Eu înțeleg și sprijin faptul că autoritățile caută să stimuleze vaccinarea! Vaccinarea este soluția pentru revenirea la normalitate. Am, în același timp, convingerea că publicul care vine la concerte a înțeles că vaccinarea este cheia, cei care așteptau concertele rock, de exemplu, au fost printre primii care au înțeles acest lucru. Știu ce spun. Noi, liberalii, înțelegem că aici vorbim despre un public care are responsabilitate, atât în organizarea evenimentului cât și în participare, în cele mai sigure condiții.

Da, dinamica la un concert în picioare este alta decât la un spectacol pe scaun dar dacă nici vaccinat nu ai voie la concerte, atunci oamenii vor începe să se întrebe de ce mai avem, până la urmă, încredere în vaccin ca măsură de protecție. Cum îi mai convingem pe restul să se vaccineze? Este greu de înțeles ce consecințe ar fi dacă un concert începe la ora 22 și se termină la începutul celei de a doua zi (nu în aceeași zi, cum s-a stabilit regula acum). Aici dialogul rezolvă semnele de întrebare”, transmite președintele PNL pe Facebook.

Orgabizatorii ar putea veni cu soluții pentru „un acces controlat” la evenimente și concerte

De asemenea, aceasta recunoaște faptul că există anumite limitări logistice, un exemplu fiind verificarea certificatelor de vaccinare – „Același pericol ar fi și la piesele de teatru”.

„Să nu avem preconcepții. Dacă statul nu a găsit soluția tehnică pentru accesul controlat, am încredere că organizatorii de concerte pot oferi soluții”, subliniază fostul ministru al Muncii.

Forța de muncă din domeniul organizării de evenimente și concerte ar putea pleca din industrie

Totodată, Violeta Alexandru explică și ce impact ar putea avea, privind forța de muncă, amânarea reînceperii activității celor care se ocupă de oranizarea de concerte și evenimente în aer liber.

„Mai este un lucru care mă preocupă. În industria concertelor se lucrează cu oameni calificați, o bună parte plecați deja din branșă, reprofilați ca să poată supraviețui. Nu pot fi înlocuiți peste noapte, chiar să vrea cineva, cu noi angajați fără specializare. Dacă acestor oameni nu li se dă de muncă, vor pleca din industrie. Și iarăși va dura până ne revenim și aici”, arată deputatul PNL.

Aceasta subliniază cât de importantă este predictibilitatea într-un asemenea domeniu, unde lucrurile sunt organizate din timp, precum și faptul că trebuie găsită și o măsură de siguranță în cazul în care rata de vaccinare nu ajunge la nivelul preconizat de autorități iar evenimentele sunt anulate.

Statul ar trebui să vină cu măsuri de sprijin

„Astăzi nu îi mai poți cere să se apuce de organizat un eveniment și să se trezească cu o zi înainte că nu a crescut rata de vaccinare la nivel național (un lucru care nu li se poate imputa lor) și, prin urmare, nu se mai ține evenimentul”, explică Violeta Alexandru.

Acesta a oferit exemplul Eleveției, unde Guvernul „își pune problema să ofere asistență financiară organizatorilor pentru situația în care li s-ar cere, din scurt, anularea evenimentelor”.

Acești oameni deja au trecut printr-un șoc anul trecut când a apărut pandemia și s-a oprit totul. Îi cunosc pe o parte pentru că au apelat, anul trecut, pe cont propriu, la măsura de sprijin pentru independenți/PFA-uri. Măsura nu a rezolvat problema de fond dar a fost o soluție pe care am pus-o în practică rapid pentru că nu mai aveau oamenii nicio sursă de venit. De aceea, înțeleg acum de ce, în lipsa unor măsuri de sprijin mai consistente, cer să fie lăsați să muncească în condiții de siguranță. Nu sunt deținătoarea adevărului absolut, sunt și convinsă că nu am toate datele. Dar simt că am greșit aici. Și nu am o problemă să recunosc”, mai transmite fostul ministru al Muncii.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
PFIZER a făcut anunțul momentului! Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta. Răsturnare completă de...
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...